Afbeelding

‘We weten nog niet hoe we nu verder gaan’

Door: Jose van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - Met het nieuwe theaterseizoen beginnen ook de meeste toneelverenigingen weer met de repetities. Helaas voor het Adolphinetoneel uit Ossendrecht kunnen zij nog niet repeteren. Het ontbreekt ze tot nog toe aan repetitieruimte, waardoor de coronacrisis voor hen dubbel zwaar is aangekomen.

Volgens Helma Michielsen van het Adolphinetoneel speelde de vereniging altijd alle voorstellingen in Café-Zaal De Vrede in Ossendrecht. “Op 13 en 14 maart 2020 zouden wij daar onze jubileumvoorstelling houden in het kader van ons veertigjarige bestaan. Dat zou tevens ons afscheid worden van Zaal De Vrede, omdat het café ging sluiten. Maar de woensdag voor de voorstelling moesten wij alles afblazen in verband met corona.” In de tussentijd werd het café dus gesloten en raakte het toneel hun ruimte kwijt. “We moeten nu een plekje gaan zoeken, maar waar, dat weten we nog niet echt.” 

Opslag
Er is al wel een gesprek geweest met bijvoorbeeld De Drieschaar, voor repetitie- en voorstellingsruimte. Maar dan is de vereniging nog maar half uit de problemen. “In Zaal De Vrede staat nu nog ons decor, maar we hebben geen alternatieve opslag. En we zijn maar met een klein groepje met veelal oudere leden, dus we zitten eigenlijk ook verlegen om jongere leden en een bouwploeg voor het decor.” Door alles staat feitelijk de hele toekomst van het Adolpinetoneel op losse schroeven. “Corona heeft zo veel invloed gehad op onze vereniging. Tijdens de komende bestuursvergadering kijken we hoe we verder gaan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief