Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Tiende Brabantse Wal Festival is groot feest

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Twee jaar lang was het afzien voor festivalliefhebbers en organisatie van het Brabantse Wal Festival: door corona geen festival. Maar in 2022 kon dan eindelijk die tiende editie in Hoogerheide gevierd worden. En wat een feest werd het, groter dan ooit tevoren!

Het programma loog er dan ook niet om. Drie avonden feest, een muziekmiddag en een feest voor jong en oud op Koningsdag zelf: het Brabantse Wal Festival 2022 liet de Brabantse Wal letterlijk tot leven komen. Op zaterdag barstte het feest in de roze tent al direct goed los in een uitverkocht huis. Ruim 3.000 bezoekers genoten deze avond van optredens van de Vengaboys, 2 Brothers on the 4th Floor, DJ Paul Elstak, Gebroeders Rossig, Jan Biggel, Immer Hansi, DJ Joshua, DJ Camaro en Q-Music Foute Uur Live. Het was dan wellicht de Foute Mega Party, waar ook veel bezoekers gehoor aan gaven met een erg foute outfit, maar alles aan deze avond klopte uiteindelijk na twee jaar noodgedwongen aan de zijlijn te hebben moeten staan. 

Oorkonde
De volgende dag moesten de vrijwilligers en de organisatie overigens alweer redelijk vroeg aan de slag, want na de uitverkochte Foute Mega Party en een korte nachtrust was het ook volle bak bij de muziekmiddag voor de oudere muziekliefhebbers. Corry Konings, Jan van Brabant, Ronnie Tober, Tribute to BMR, Ron van Hoof en DJ Dave vermaakten de ruim 400 aanwezigen met hun muziek. Verrassingen waren er echter ook deze middag, voor organisatie en twee vrijwilligers van het eerste uur. Jeanne de Jong en Mariandl van Loon werden door voorzitter Niels van Elzakker in het zonnetje gezet, omdat zij al tien edities actief zijn als vrijwilliger bij het festival. Niels van Elzakker zelf werd echter zelf ook verrast, samen met zijn mede-organisatoren Willem de Jong, Mark Sebrechts en Mark van Loon. Burgemeester Steven Adriaansen, die meehielp bij de kaartcontrole, reikte namelijk vier speciale oorkondes van inzet uit aan de heren, voor tien jaar organisatie van het Brabantse Wal Festival en daarmee de enorme promotie van de gemeente Woensdrecht. “Jullie hebben een evenement neergezet waar vele andere gemeenten jaloers op zullen zijn. In 2013 ontvingen jullie al terecht de promotieprijs van de Gemeente Woensdrecht, want het Brabantse Wal Festival zet de Gemeente Woensdrecht op de kaart en zorgt er voor dat jong en oud kan genieten van dit feest. En voor die tien jaren heeft het gemeentebestuur besloten jullie deze oorkonde van inzet te overhandigen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief