Leven in veranderende tijden
Leven in veranderende tijden Foto: pixabay

Bezinningsdagen bij de Broeders van Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - In de weken voor Pasen zijn er in het Broederhuis in Huijbergen drie bezinningszondagen rond het thema ‘Leven in verandering’. Deze bezinningsdagen vinden plaats op 25 februari en op 3 en 10 maart. Elke zondag start na de viering in de kapel en bestaat uit een inleiding in het thema in de ochtend, een gezamenlijke maaltijd en vervolgens een inleiding in de middag. Om 15.00 uur wordt de dag afgesloten met een korte meditatie in de kapel en koffie samen met de broeders.

U kunt per zondag aanmelden en de kosten bedragen 22 euro per zondag. 

Alle informatie vindt u op de website www.broedersvanhuijbergen.nl. 

U bent welkom na aanmelding in het Broederhuis aan de Boomstraat 7 in Huijbergen.

Over het thema

De wereld om ons heen verandert. Veranderingen op zichzelf zijn van alle tijden en hebben vaak ook voortuitgang met zich meegebracht. 

Toch is er een verschil: de veranderingen in onze tijd gaan vele malen sneller en zijn ook ingrijpender. Veel veranderingen hebben te maken met het de leefstijl van de mens. Gedrag dat vaak vernietigend werkt. 

Veel heeft te maken met globalisering waardoor onze manier van leven hier effecten heeft op het leven elders. 

Dit alles heeft gevolgen voor onze relaties. 

We zoeken in deze veranderende wereld naar nieuwe manieren om ons te verhouden tot elkaar, tot de aarde, tot God wellicht ook. 

In deze serie bezinningszondagen staan we stil bij de verschillende relaties die in deze veranderende wereld onder druk staan of aan vernieuwing toe zijn.

Thema’s van de zondagen

Op zondag 25 februari staat ‘De relatie met onszelf’ centraal. Inleider is Broeder Bram Hommel. 

Op zondag 3 maart gaat het om de relatie tussen mens en aarde.

Inleider deze zondag is Marjan Bosch van De Huijberg. 

Tot slot gaat het op zondag 10 maart om onze relatie met God en luisteren we naar muziek van J.S. Bach, onder leiding van Broeder Theo Eijkhoudt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief