Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Nieuwe plannen Vivoo gepresenteerd tijdens inloopavond

Door: Pascal Brugman Algemeen

HUIJBERGEN - Gisteravond werd in Sportkantine De Babbel een nieuwe inloopavond georganiseerd om de concrete plannen voor de herontwikkeling van het sportpark te presenteren. Dit was niet de eerste keer dat er een inloopavond werd georganiseerd bij de Huijbergse voetbalclub Vivoo. Eerdere plannen leverden namelijk bezwaarschriften en zelfs een vleermuisonderzoek op, wat tot uitstel leidde.

Voorzitter Rob de Rond denkt dat deze nieuwe plannen wel een succes worden tijdens de inloopavond: “Anderhalf jaar geleden stonden we hier ook met een inloopavond, alleen toen hoofdzakelijk voor alleen de speelvelden en niet de accommodatie. Toen gingen omwonenden in bezwaar tegen de plannen. Hierdoor moesten we de plannen aanpassen en hebben we gesproken en geluisterd naar hun wensen. Wel hebben we er voor moeten kiezen om geen twee volledige speelvelden te nemen. We hebben met de bouwcommissie en BMVV-bouwmanagers nu ook gelijk in onze plannen de accommodatie meegenomen. De gemeente blijft nog steeds eigenaar, alleen wij gaan het realiseren. Dit wordt dan ook gedaan door lokale aannemers.”

Speelvelden en accommodatie

De plannen zien er prachtig uit. “Het volledige speelveld dat er nu ligt wordt gedraaid en de middenstip komt dan ook erg mooi in lijn met het midden van de kantine. Dit geeft natuurlijk een mooi uitzicht. Achter het hoofdveld komt dan het trainingsveld. De accommodatie wordt net iets groter dan het nu is, met een mooie centrale hal, waar dan ook iedereen binnenkomt. De zes kleedkamers die we nu hebben, houden we. De berging wordt groter, want het is nu wel duidelijk dat de huidige berging veel te klein is. Want zelfs in onze bestuurskamer ligt de nodige rommel. De bestuurskamer wordt ook een stuk ruimer en gaat mee in de tijd. Voor de derde helft kan iedereen genieten van een wat ruimere en moderne kantine. Want deze gaat toch wel een mooi plaatje worden, met veel lichtinval door het vele glaswerk. Het dak wordt wat unieks, anders zou het al gauw een blokkendoos worden. Hier heeft de architect iets moois op bedacht en zelfs aan een overkapping is gedacht. “

Toekomst en spanning

Volgens Rob zijn de plannen fantastisch en nodig voor de toekomst. “Een modernisering van ons sportpark zal helpen onze club weer te laten groeien. Het kan toch niet zo zijn dat ieder lid naar een andere club zou moeten vertrekken om modern te kunnen voetballen? Ook andere verenigingen uit ons dorp maken voor activiteiten gebruik van ons park. Volgens wethouder Rainier Schuurbiers zouden de nieuwe plannen deze keer geen problemen moeten opleveren.” Vivoo wacht dan ook in spanning af tot het college de plannen gaat goedkeuren. Dit gebeurt naar zeggen aanstaande dinsdag al. Het budget is al goedgekeurd, nu het park nog. “Dan kan er in de zomerstop gestart worden.”

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief