Afbeelding
Foto: Alex Akira

Is Franse Tépa de wolfhond van Huijbergen?

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN - Gisteren zette een Tsjechische wolfhond of een Saarloos Huijbergen en omstreken op stelten. Want het betreffende dier leek wel verdacht veel op een wolf. Volgens boswachter Erik de Jonge is het dier echter 100% zeker geen wolf, maar een wolfhond. En laat er in Frankrijk nu sinds oktober vorig jaar een wolfhond vermist zijn, luisterend naar de naam Tépa. 

Sinds 20 oktober 2023 is de jonge, witte, wolfhond van twee jaar oud vermist uit het Franse Villeneuve sur Bellot, ten oosten van Parijs en op bijna 300 km van de gemeente Woensdrecht. Volgens de eigenaar, Alex Akira, die op Facebook diverse oproepen doet om de hond terug te vinden, is het een vrouwtje en is het dier erg bang. Hij roept op niet met haar te praten, op haar af te komen of haar te vangen, maar verzoekt mensen zichtmeldingen rechtstreeks te melden via Facebook Messenger of via diverse telefoonnummers. Dit zijn Duitse en Franse nummers: +49 160 7547010, +33 6 33805901 en +33 6 47503440. De laatste waarneming van Tépa was in het Belgische Weywertz op 20 december 2023, zo’n 170 kilometer van ons vandaan, dichtbij de grens met Duitsland en Nederlands Limburg. Het is dus heel goed mogelijk dat Tépa inmiddels door is gelopen richting Nederland, maar zeker is dit allerminst. Of er op dit moment een andere wolfshond vermist wordt, is niet bekend. 

Het signalement van Tépa luidt als volgt:
Wolfhond, twee jaar oud, gechipt en gesteriliseerd, antraciet-witte kleur, amberkleurige amandelvormige ogen, metalen halsband, niet agressief, maar erg angstig.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief