Jeroen Kivits, Tom van Oers en Kim 't Hooft
Jeroen Kivits, Tom van Oers en Kim 't Hooft Foto: Adriënne Suijkerbuijk

Hotakkers in actie op NK A- tafeltennis en in de competitie

Algemeen

HOOGERHEIDE - Afgelopen zaterdag waren er drie Hotakkers actief tijdens het Nederlands Kampioenschap A in Zwolle. In MFC Kloosterhof in Hoogerheide werden bovendien twee competitiewedstrijden gespeeld.

Tom van Oers speelde het jeugdklasse toernooi en Kim ’t Hooft en Jeroen Kivits maakten deel uit van de groep van 32 beste spelers van Nederland, welke streden om de Nederlandse titel. De Senioren 1 en jeugd 1 speelden competitie.

NK A

Kim en Jeroen gingen van start in het gemengde dubbel. Tegen Ernst en Kahn werd met 1-3 verloren. Kim moest gelijk door in de dubbel. Samen met Vicky Schijven speelden ze tegen het duo Vonk en Bierdrager. De winst ging met 3-0 naar het Veenendaalse duo. In het enkelspel trof Kim de sterke Jorguseska. Er werden mooie punten en rally’s gespeeld, helaas was het niet voldoende voor winst (1-4). Jeroen dubbelde samen met Albers tegen De Boer en Hulshof. De jeugd pakte goed door en won met 3-0. In de enkelklasse was Stephan Tromer zijn tegenstander. Een mooie 4-0 overwinning zorgde voor een plaats bij de laatste 16. Om 20.30 uur speelde Jeroen nog tegen de nummer 2 van Nederland, Barry Berben. Jeroen bood goed tegenstand in de 1e twee games (8 en 9), maar daarna stoomde Berben door naar een 4-0 overwinning.

Jeugdklassetoernooi

Tom won in januari de kwalificatie voor het jeugdklassetoernooi in Breda. Tom wist toen al zijn wedstrijden te winnen en plaatste zich hiermee voor dit toernooi. Hij keek er al lang naar uit en zaterdag was het dan zover. Hij speelde een 7-kamp (1 speler was afwezig). Hij ging voortvarend van start met 3 overwinningen. Tegen de top 3 had hij het lastig met het uitvoeren van het goede plan om kansen te creëren. Hij snoepte wat games af, echter was het niet voldoende voor de winst. Met een 4e plaats en een mooie ervaring rijker kan hij terug kijken op een geslaagde toernooidag.

Competitie

In de 4e klasse junioren haalde het 1e jeugdteam wederom flink uit. TT Goes 3 werd net als twee weken geleden verslagen met 10-0. Evan Konings debuteerde heel knap in de competitie en won gelijk al zijn drie enkelspelen. Een hele knappe prestatie! Thimo van Oers en Tijmen Janvier waren goed voor de overige zeven punten ( beiden drie enkelspelen en samen het dubbel ). Met een voorsprong van 18 punten op nummer 2 Kapelle 1 (die hebben wel een wedstrijd minder gespeeld) kunnen ze het kampioenschap al bijna ruiken. 

Senioren 1 won ook met duidelijke cijfers, 7-3 tegen de rode lantaarndrager Never Despair 4 uit Den Bosch. Door dit resultaat bekleden ze momenteel de derde plaats in de Hoofdklasse A. Gert Gosselink won al zijn drie enkelspelen en samen met Edwin Kommers ook nog het dubbel. Edwin zelf was nog goed voor een zege. De resterende twee punten werden een prooi voor Eric Kuijper. De zeven punten zijn belangrijk voor behoud.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief