Afbeelding
Foto: Shutterstock

Mogelijke geluidshinder door gecontroleerde ontploffing van constructies in haven Antwerpen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Door een gecontroleerde ontploffing van constructies in de haven van Antwerpen kan er zaterdag tussen 10.00 uur en 10.15 uur sprake zijn van geluidshinder. Op de terreinen van een havenbedrijf wordt 30 maart namelijk een constructie gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het betreffende terrein ligt aan de overkant van de Schelde, tegenover de Opstalvallei in het zuiden van Berendrecht, België. De waarschuwing voor mogelijke geluidshinder is onder meer door de gemeente Stabroek uitgegeven. 

Twee maanden geleden was er ook al een gecontroleerde ontploffing, waardoor er een knal hoorbaar was tot in de verre omgeving. Die knallen waren te horen tot in Antwerpen, de districten van Antwerpen en de aangrenzende gemeenten. Of de knallen ook in de gemeente Woensdrecht hoorbaar zullen zijn komende zaterdag is nog niet bekend. Dit zal mede afhankelijk zijn van de windrichting. Er is echter een mogelijkheid dat er zaterdag dus tussen 10.00 uur en 10.15 uur twee korte opeenvolgende knallen te horen zullen zijn. 

Na deze ontploffing zullen er nog twee momenten gepland worden om de constructie bij het betreffende havenbedrijf volledig af te breken. Wanneer dit zal gebeuren is nog niet bekend, maar dit zal tijdig gecommuniceerd worden. In het bericht wordt benadrukt dat er geen gevaar is voor de omgeving, omliggende bedrijven en omwonenden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief