Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Koningsdag in Hoogerheide en Woensdrecht: dit staat op het programma

Door: José van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op zaterdag 27 april is het Koningsdag en dat betekent weer tal van activiteiten in alle dorpen die onze gemeente rijk is. De activiteiten zijn er voor jong en oud en maken er een extra feestelijke dag van. Ook in Hoogerheide en Woensdrecht is er genoeg te doen. 

Koningsdag in Hoogerheide en Woensdrecht begint al op vrijdag 26 april met het straattekenen bij MFC Kloosterhof om 19.00 uur. De prijsuitreiking voor de mooiste tekening vindt plaats rond 20.00 uur. 

Op Koningsdag zelf begint de dag om 9.00 uur met het klokgelui en de wapperende driekleur. Rond 9.30 uur is de start met alle versierde fietsen, steppen, skelters en andere rijwielen vanaf het Dr. Van de Karplein naar het Ouwe Raedthuysplein. Harmonie Aurora zorgt voor de muzikale begeleiding. De route gaat via het Dr. Van de Karplein, In d’Hoef, Duinstraat, Platengastraat, Edward Jennerstraat, Sint Lucasplein, Griblingstraat, Duinstraat, Raadhuisstraat naar het Ouwe Raedthuysplein. Daar wordt de aubade gehouden onder begeleiding van Harmonie Aurora en Muziekvereniging De Scheldezonen. Ook is hier de prijsuitreiking. Vanaf 12.30 uur kun je inschrijven voor de fietspuzzeltocht, de fotowandeltocht en de regiofietsttocht bij MFC Kloosterhof. Ook kan er vanaf 12.30 uur opgebouwd worden voor de kindervrijmarkt. Deze start officieel om 13.00 uur. Op het terrein van voetbalvereniging WVV’67 wordt de Alleskunner van Woensdrecht en Hoogerheide gehouden. Stichting Openbare Feestellijkheden heeft hiervoor verschillende soorten spellen in elkaar gezet, waarbij je niet alleen actief moet zijn, maar waar ook je hersenen worden gekraakt. Welke spelletjes het zijn blijft een verrassing, zodat het voor iedereen op de dag zelf duidelijk is wat er verwacht wordt. Ze trappen af om 13.00 met het eerste spel op WVV’67 Woensdrecht. Rond 12.45 uur kan je het veld op komen lopen en je tegenstanders intimideren, bestuderen, omkopen, zolang je maar lief blijft. Rond 15.00 uur zal duidelijk zijn wie de Alleskunner van dit jaar is geworden. Inschrijven kan via www.sofnieuws.nl. De dag eindigt met het Rad van Avontuur, in MFC Kloosterhof vanaf 16.30 uur. 

Brabantse Wal Festival

Op het terrein van het Brabantse Wal Festival zijn op Koningsdag ook nog diverse activiteiten. Vanaf 12.00 uur is de tent open en het programma start om 13.00 uur. Ga voor een meet & Greet met Bing of kom kijken naar Samson en Marie en Simsalasaartje en meester Frans. Ook Kidspop is aanwezig. De kinderen kunnen zich ook laten schminken, zich vermaken op de springkussens of op de trommels. In de avond is er een gratis poprockavond met optredens van de Mad Men Band, Bunker, Nobody Asked, On Cue en The Piano House.

Op zondag 5 mei is er bovendien nog de Oranjerit, de autopuzzelrit met leuke vragen voor onderweg. Deze rit start om 13.00 uur. Inschrijven kan tot en met 30 april via www.sofnieuws.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief