Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Op zoek naar gastouders voor studenten vliegtuigtechniek: kom naar de informatieavond op 10 april

Door: Jose Van der Wegen Advertorial

(Advertorial) - Bouw mee aan de toekomst van de regio en wordt gastouder van een student vliegtuigtechnniek! Die oproep doen wij, Businesspark Aviolanda in Hoogerheide. Woensdrecht en luchtvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en er is veel werk in de luchtvaartsector. En er komt nog meer werk aan, waardoor nieuwe studenten en toekomstige collega’s hard nodig zijn. Daarom wordt gezocht naar gastouders. 

Woensdrecht heeft niet alleen vliegbasis die al meer dan 75 jaar bestaat, maar ook een topreputatie als het gaat om vliegtuig- en helikopteronderhoud. Het heeft de regio stevig op de kaart gezet. Dit is mede dankzij de bijzondere samenwerking tussen Defensie op de vliegbasis en de burgerbedrijven op Businesspark Aviolanda. Gezamenlijk zijn wij  de werkgever van zo’n 3.200 mensen. Dat zijn er veel, maar helaas niet genoeg voor al het werk dat nog op ons afkomt.  

Daarom zitten we te springen om nieuwe studenten. Toekomstige collega’s, die  na hun studie bij ons willen blijven werken. Niet alleen vanwege die mooie baan in vliegtuig- of helikopteronderhoud, maar vooral omdat ze zich thuis voelen. Hier, in Woensdrecht. En daar kunt u bij helpen! Als gastouder of als gastoudergezin.

Vanaf komend schooljaar (september 2024) wordt er gezocht naar gastouders of gastoudergezinnen. De studenten van de drie- en vierjarige opleiding vliegtuigtechniek bij de Aircraft Maintenance  & Training School op het terrein van het Businesspark, komen soms van ver. Zonder rijbewijs of auto en nog te jong om op kamers te gaan, zoeken zij voor doordeweeks een slaapplek in de buurt. 

Heeft u thuis nog een kamer vrij en zou u een student onderdak willen bieden? Kom dan naar de informatieavond op woensdagavond 10 april om 19.00 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis van Woensdrecht en stel al uw vragen.  Meld u vóór 9 april aan via vliegtuigtechniek.nl/gastgezin  

U krijgt voor uw hulp een onkostenvergoeding en er is ruimte voor een eigen invulling van wederzijdse afspraken, maar bovenal helpt u een student en bouwt u zo mee aan de toekomst van de regio. 

Hartelijk dank namens: 

Roland van Dijk (CEO Fokker Services Group), Franka Teunissen-van de Kamp (Commandant KMSL, Vliegbasis  Woensdrecht), Wim Blinkhof (Managing Director AM&TS), Ivo van der Vlis (Managing Director Aviolanda)



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief