Afbeelding

Gedeputeerde Swinkels opent Doe Projecten in Wernhout

Algemeen

WERNHOUT - Het grensdorp Wernhout heeft sinds maandag min of meer een echt eigen hart door de komst van een fraai ingerichte ontmoetingsplaats met daarbij twee jeu-de-boules banen.

Gedeputeerde Henri Swinkels was er speciaal voor uit Den Bosch gekomen om beide doe-projecten met een officieel tintje te openen. De Wernhoutse Dorpsraad, tot stand gekomen in 2009, is dolblij. Na heel wat inspannend werk onder aanvoering van Kees Hereijgers, is die er in geslaagd tot de afronding van twee bijzondere projecten te komen. Alle reden om daarop het glas te heffen zo werd gevonden.

Kritiek De dorpsraad heeft nog meer plannen. Zowel voorzitter Johan Van Hassel als secretaris Cees Oostvogels zeiden dat het werk van de dorpsraad nog bijlange na niet af is. De laatste uitte tegenover Swinkels enige kritiek op de nieuwe subsidieregeling die de provincie onlangs heeft ingevoerd. Die zou vooral ten behoeve van woonkernen zoals Wernhout minder gunstig zijn. ” De provincie doet er dan ook goed om er nog eens opnieuw naar te kijken”, zei Oostvogels.

Officiële opening Rond de klok van 16.00 uur lieten gedeputeerde Swinkels, de Zundertse burgemeester en genodigden de Wierenbos even voor wat het was op om weg te gaan naar het heringerichte Jurriënsplein. Daar is een met door planten omringde ontmoetingsplaats gecreëerd voorzien van zitbanken. Een knus plekje om de benen te strekken en wat met elkaar te keuvelen. Vervolgens ging het gezelschap, waarvan bestuursleden van de plaatselijke KBO, Wierenbos en sponsoren deel uit maakten, terug naar het gemeenschapshuis waar een tweede openingshandeling wachtte. Ook ter plaatse is sprake van herinrichting. De parkeerplaatsen zijn verbeterd en er zijn twee gloednieuwe jeu-de-boules banen. De banen werden op speelse wijze door gedeputeerde Swinkels geopend. Hij nam hiervoor de grote zilverkleurig stalen knikker in de rechterhand om die zo dicht mogelijk bij de but te gooien.

Gouden duim Naar alle vermoeden zullen vooral de ouderen van het dorp gebruik maken van de jeu-de-boules banen. Die hebben er dus een nieuw speeltje bijgekregen. “We verwachten natuurlijk dat ook anderen van het dorp er de ballen laten rollen. Een spelletje bijvoorbeeld met het gezin of in ander groepsverband. Voor iedereen die zin heeft”, zei Oostvogels. Op het eind werd Kees Hereijgers vanwege zijn vele verdiensten voor dorp en parochie nog door Swinkels in het zonnetje gezet. Uit handen van gedeputeerde ontving Hereijgers een onderscheiding in de hoedanigheid van de Gouden Duim met de daaraan verbonden oorkonde. De Wernhoutenaar wist niet wat hem overkwam, maar was er wel heel blij mee. Om hiervoor genoemde projecten te realiseren werd zowel door de Provincie Noord Brabant als de gemeente Zundert subsidie verstrekt.

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN Gedeputeerde Henri Swinkels en burgemeester Leny Poppe-de Looff verrichten de openingshandeling.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief