Het Knollen Festival belooft een geweldig spektakel te worden.
Het Knollen Festival belooft een geweldig spektakel te worden. Foto: BD Bookings

Nieuw tweedaags event in Zundert: Knollen Festival

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Wie van een knallend feest houdt, doet er goed aan om de data zaterdag 4 en zondag 5 mei vrij te houden. In het straks prachtig versierde tenniscentrum De Leeuwerik wordt dan, met een knipoog naar Corso Zundert, de eerste editie van het Knollen Festival gehouden.

Het nieuwe festival is de opvolger van Fout XXL, de zogeheten Foutste Party Van Het Jaar die in 2022 en 2023 in Zundert op dezelfde locatie plaatsvond. “Al pakken we met het Knollen Festival qua aankleding en entourage straks nog veel grootser uit, ” vertelt eigenaar Berry Daamen van het organiserende artiesten- en evenementenbureau BD Bookings.

Iets nieuws

“Na twee geslaagde edities van Fout XXL vonden we het concept inmiddels wat achterhaald en besloten we dat het tijd was om iets nieuws te verzinnen voor Zundert. Na wat brainstormsessies met Robert van Gils, eigenaar van De Leeuwerik, kwamen we uit op het Knollen Festival in het eerste weekend van mei. Rond die tijd gaan namelijk de dahliaknollen de grond in. Een stevige knipoog dus naar Corso Zundert dat in de gemeente Zundert en omstreken heel erg leeft.”

Feest voor heel Zundert

Een feestelijk moment ook, dat met het nieuwe Knollen Festival extra cachet krijgt. Berry Daamen: “Twee dagen hebben wij een feestprogramma voor jong en oud. Op veler verzoek hebben we de toegangsleeftijd verlaagd naar 16 jaar. Wel hanteren we strikt de regels rond NIX18. Uitsluitend bezoekers van 18 jaar en ouder mogen alcohol consumeren.” Voor de echte feestvierders biedt het programma op zaterdag hoe dan ook volop vertier. Zo staan feestzanger René Karst en de vooral op het platteland razend populaire deejays van Beatcrooks garant voor gezellig uit je dak gaan. Ook de Rijsbergse DJ Gijs doet op zaterdag een duit in het zakje. Uitsmijter is Outsiders, een deejay die ook op de grote festivals een graag geziene gast is.

Piratenmuziek

Op zondag staat de Hollandse Piraten Middag op het programma. “Met muziek van vroeger én met artiesten van nu,” licht Berry Daamen toe. “Piratenmuziek leeft momenteel enorm en ook veel jongeren luisteren ernaar,” weet hij. “Vooral in de regio Twente is het al een tijdje heel populair en ook in deze hoek van het land hoor je het steeds vaker. In de corsotenten van de buurtschappen bijvoorbeeld.” Met coryfeeën als Corry Konings en Bobby Prins op het affiche kent de Hollandse Piraten Middag gevestigde vertolkers van het levenslied. Ook populaire hedendaagse artiesten als Robert Pater en Jeroen van Zelst geven acte de présence. Afsluiter is het gezelschap De Marlets. “Die groep mocht niet ontbreken,” aldus Berry Daamen. “Afgelopen jaar nog werd door De Marlets de hele corsotent op zijn kop gezet.

Tickets
De ticketverkoop voor zowel zaterdag als zondag start op dinsdag 30 januari om 19.00 uur via www.knollenfestival.nl. Met opnieuw een knipoog naar Corso Zundert zijn er voor de zaterdag straks geleidelijk in prijs oplopende tickets verkrijgbaar. Het voordeligst uit zijn de kopers van de in beperkte oplage aangeboden aantal early bird-tickets, genoemd ‘vroege planter’. Onder de naam ‘bloemenplukker’ gaan aansluitend de reguliere kaarten in de verkoop. Voor de late beslissers is het daarna nog hopen op de laatste kaarten onder de noemer ‘late bloementikker’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief