De Scouting blijft hard op zoek naar nieuwe, vaste leiding.
De Scouting blijft hard op zoek naar nieuwe, vaste leiding. Foto: Scouting Rijsbergen

Welpen scouting Rijsbergen zijn op zoek naar leiding

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

RIJSBERGEN - Even was het begin 2024 spannend of de Welpen van scouting Rijsbergen konden blijven bestaan. Door een leidingtekort zou de speltak misschien moeten stoppen. Gemotiveerde ouders hielpen de groep uit de brand, waardoor de kinderen tóch gewoon van scouting konden blijven genieten. “Een super fijne oplossing. Maar we hebben nog steeds écht nieuwe leiding nodig,” laat Laura Stamkot namens de vereniging weten.

Ze zijn op zaterdagochtend niet te missen rondom de blokhut: De enthousiaste bevers (4 tot 7 jaar), welpen (7 tot 11 jaar) en scouts (11 tot 15 jaar) van scouting Rijsbergen. Nu de lente is begonnen zijn de leden van de scoutingvereniging steevast buiten te vinden. Ze maken vuur, spelen spellen in het bos, leren knopen leggen en nog veel meer. 

Dat de welpen nog steeds iedere zaterdagochtend van scouting kunnen genieten, is te danken aan de inzet van een groep gemotiveerde ouders. Want eigenlijk zou de welpenspeltak door een leidingtekort per 1 februari moeten stoppen. “We zijn super blij dat ouders ons uit de brand hebben geholpen. Doordat zij af en toe bijspringen, en doordat onze andere vrijwilligers ook een extra tandje bij hebben gezet, kon de welpenspeltak blijven bestaan. Dat is geweldig. Natuurlijk voor de kinderen zelf, maar ook voor onze vereniging”, licht Laura Stamkot toe.

Nieuwe leiding nodig

Scouting Rijsbergen blijft hard op zoek naar nieuwe leiding. Want hoewel het probleem rondom het leidingtekort nu tijdelijk is verholpen, is op lange termijn écht nieuwe leiding nodig. “Het is fantastisch dat er zoveel mensen tijdelijk willen bijspringen. Maar uiteindelijk hebben we natuurlijk gewoon nieuwe, vaste leiding nodig”, aldus Stamkot. “Leiding geven is echt ontzettend leuk om te doen. Het geeft enorm veel energie, en de blijdschap van de kinderen iedere week is ontzettend leuk. Ik kan uit ervaring spreken, want ik ben zelf jarenlang welpenleiding geweest!”

Neem contact op

Heb jij interesse om leiding te worden bij scouting Rijsbergen? Kom dan vrijblijvend een keertje kijken, of neem contact op via info@scoutingrijsbergen.nl voor meer informatie. De welpen van Scouting Rijsbergen komen samen op zaterdagochtend tussen 09.30 uur en 11.30 uur. “Leiding zijn kost dus slechts een ochtendje in de week, en je krijgt er heel erg veel voor terug.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief