Dit jaar hoeven weer geen tribunes te worden geplaatst.
Dit jaar hoeven weer geen tribunes te worden geplaatst. Foto: Addo Sprangers

Burgemeester Vermue reageert op niet doorgaan corso: ‘We brengen niet altijd populaire boodschap’

Door: Monique Jansen Cultuur

ZUNDERT - Dit jaar is er wederom geen rijdend bloemencorsoBurgemeester Joyce Vermue noemt het niet doorgaan van het corso ‘een bittere pil.’ “Het verlengen van de maatregelen is dan ook extra zuur”, stelt zij in een verklaring.

Zij begrijpt waarom mensen zich afvragen waarom een formule-1-wedstrijd met publiek en kermissen wel door mogen gaan en een bloemencorso niet. “Allerlei verschillende elementen bepalen wat er wel of niet mogelijk is. Is er sprake van een sport? Zijn er vaste zitplaatsen? Kan het terrein volledig afgesloten worden? Kan er er gewerkt worden met testen voor toegang? Kan er 1,5 meter worden gehouden? Het speelt allemaal mee in de vraagt wat wel of niet mogelijk is om besmettingen en druk op de zorg te voorkomen.” 

De gemeente is verantwoordelijk voor het afgeven van de vergunning. Samen met de hulpdiensten, toetst de overheid of activiteiten mogelijk zijn binnen de huidige regelgeving. Vermue is zich bewust dat de gemeente niet altijd een populaire boodschap brengt: “Maar we hebben een gedeeld belang: Het maximale eruit halen voor Zundert.” 

Niet alleen dat ene moment

De burgemeester merkt op dat corso meer is dan een rijdend corso: “Het corso is niet alleen dat ene moment, het wordt in de maanden voorafgaand gemaakt.” Ze hoopt dat iedereen daar een graantje van mee kan pikken. Daarnaast kijkt ze uit naar een rijdend corso in 2022. Tenslotte roept Vermue iedereen op die nog niet is gevaccineerd om dat alsnog te doen en de coronaregels in acht te nemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief