Afbeelding
Foto: Facebook Koningsdag Achtmaal

Terugblik Koningsdag Achtmaal: We zijn vol gas gegaan!

Door: Addo Sprangers Verenigingen

ACHTMAAL - Achtmaal kan weer terugkijken op een geslaagde Koningsdag. Om 10.45 uur stonden alle kindjes te trappelen met hun mooie versierde fietsjes, om de dag te beginnen. Tess&Toby, Willempie de leeuw en het bestuur opende de dag met een mooie speech, oranje fakkels, confetti en zelfs zon! Hiermee ging de fietstocht van start, terwijl fanfare Sint Martinus de voorbij trekkende stoet toespeelde. 

Na de fietsoptocht stonden de spelletjes voor de kinderen klaar. Aan alles was gedacht; van snoep-rad, tot golfen, koeien melken, sjoelen, een rondje met de tractor en huifkar, springkussens, stormbaan en een broodje worst, ranja of heerlijke snoepzak. Een begrip tijdens Koningsdag, en niet meer weg te denken; de grote berg zand, met emmertjes en schepjes waar de kinderen helemaal los op konden gaan. Niet alleen de spelletjes stonden klaar, ook trakteerde het Oranje Comité op lekkere taartjes om deze mooie dag te vieren.

Tijdens de spelletjes kwamen de Burgemeester & Wethouders, samen met kinderburgmeester Liv ook nog even langs. Fanatiek werd er meegedaan aan de spelletjes. Maar ook hadden ze een zware taak uit te voeren, namelijk de 4 mooist versierde fietsen te kiezen uit al deze mooie creacties! De prijswinnaars van de versierde fietsen zijn; Bender, Liv, Lux en Noud. 

Er waren nog meer prijzen te verdelen door beide Burgemeesters. Alle kinderen hadden hun best gedaan en hun mooiste kleurplaat gemaakt en ingeleverd. De jury Josette en Mieke kwamen tot de volgende uitslag; Finn, Cas, Raff, Amine, Yara, Loulou, Vivi, Mieke, Xev en Hidde.  Na de prijsuitreikingen kwam Triple-S Dance met heel haar gevolg een geweldige dans-show geven. Wat was dat fantastisch om te zien.

Een druk en wisselend middag programma stond deze middag voor de boeg. Nieuw dit jaar was the battle of te jury tijdens THE MASKED SINGER KIDS. Team carnaval/boys werden ingevuld door boer Patrick en politie Pieter. Team school/girls werden ingevuld door juf Cheyenne en juf Carolina. Zij moesten raden welke kinderen er in de prachtige vermommingen zaten. Maar liefst 9 Masked Singer acts kwamen er deze middag voorbij. Wat een spektakel was dat om te zien, onder begeleiding van Tess&Toby; die ook dit jaar weer onmisbaar waren. Tussendoor hadden we ook nog surprise acts; Jan Biggel! De echte, of toch een vermomming? De jury werd aan alle kanten geholpen, met nog een aantal spelletjes tussendoor werd de winnaar bekend gemaakt; team school/girls! 

Wegens het enorme succes van vorig jaar, hadden we dit jaar weer; levend tafelvoetbal. Alle kinderen t/m 14 jaar kregen deze unieke kans, om zich op dit luchtkastelen voetbalveld uit te leven. Ook werd er gestreden voor het beste voetbal-team. Van de groepen 1 t/m 4 won team groen; Riv, Tygo, Bras, Gijs, Pim en Davy. Van de groepen 5 t/m 8 won team geel; Nill, Boet, Job, Fenna, Iris, Stijn en Jordy. Daarna waren de middelbare aan de beurt, tegen de papa’s! Het ging er soms hard aan toe, maar de finale werd ruimschoots gewonnen door de middelbare! 

Tussendoor bracht Willempie de leeuw nog even een bezoekje aan MFA dorpshuis de Nachtegaal. Hier waren de oudere aanwezig en werd er voor hen een lunch georganiseerd door het MFA. Wat een leuke reacties kreeg Willempie tijdens zijn bezoek. 

SonSalon schoof ondertussen aan; en maakte de mooiste schmink creaties en glitter tattoos. De kinderen straalde helemaal bij deze mooie kunstwerkjes op alle snoetjes en armpjes. In het kraampje ernaast waren nog meer creatieve talenten te zien, waar je je eigen Koningsdag Shirt kon maken! 

Alle kinderen, familie, vrienden, van groot tot klein, hebben genoten op het terras bij de Toekomst, met een biertje, wijntje, colaatje en een bitterbal. 

Om deze feestdag af te sluiten, werd de 2e surprise act ingeschakeld. Op zijn scootmobiel kwam hij voorbij gevlogen; Joost Klein! Alle kinderen stonden te springen en te dansen op het podium, wat een feest was dat! 

Iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt, op wat voor manier dan ook; HEEL ERG BEDANKT! Daarnaast willen wij ook zeker alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun inzet en steun.

Fotos zijn te vinden op; https://www.facebook.com/8xgaatvoororanje

Kim, Lindsey, Eline, Loes, Sietske en Saskia 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief