De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Foto: Venema Media

Vijfde verdachte van aanslag op woning Slachtveld opgepakt in Maastricht

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - De politie heeft woensdagavond in Maastricht een vijfde verdachte gearresteerd voor de aanslag op een woning aan het Slachtveld. Het gaat om een 31-jarige man uit Sluis. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Eerder deze week werden al vier verdachten uit Tholen opgepakt. Alle vijf de verdachten worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten momenteel in hechtenis.

De politie doorzocht gisteren de woning van de 31-jarige verdachte uit Sluis, maar de man was toen niet thuis. Dankzij uitgebreid recherchewerk en samenwerking met de politie-eenheid in Limburg kon de verdachte woensdagavond rond 20.00 uur in Maastricht gearresteerd worden. Hij is overgedragen aan de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, waar verder onderzoek wordt gedaan naar zijn betrokkenheid.

Eerdere aanhoudingen

Gisterochtend werd een 24-jarige man uit Tholen gearresteerd. Bij het doorzoeken van zijn woning vond de politie restanten van een hennepkwekerij en lachgascilinders. Op dinsdag werden een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen van 43 en 45 jaar aangehouden. De man wordt verdacht van het plaatsen van het explosief, terwijl de vrouwen ervan verdacht worden de vluchtauto’s te hebben bestuurd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief