Drie verdachten uit Stavenisse en Tholen zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de aanslag.
Drie verdachten uit Stavenisse en Tholen zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de aanslag. Foto: Venema Media

Drie Thoolse verdachten opgepakt voor aanslag op woning Slachtveld

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - De politie heeft vanmorgen drie verdachten opgepakt voor de aanslag op een huis aan het Slachtveld in Tholen in september 2023. Die nacht raakte het huis, waar een gezin met twee jonge kinderen verbleef, zwaar beschadigd door een krachtige explosie. De verdachten zijn een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen van 43 en 45 jaar oud.

Een gezin met twee jonge kinderen werd op 27 september 2023 rond 02.20 uur opgeschrikt door een krachtige explosie. De gezinswoning liep aanzienlijke schade op aan onder andere het rolluik, verschillende ramen en de gevel. Na uitgebreid rechercheonderzoek heeft de politie vanmorgen drie verdachten kunnen aanhouden.

De 27-jarige man uit Stavenisse wordt ervan verdacht het explosief te hebben geplaatst. De politie verdenkt de twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar) van het besturen van de vluchtauto’s, waaronder de Renault Clio die te zien was in de uitzending van Opsporing Verzocht. Het onderzoek is nog gaande. Er worden mogelijk nog meer aanhoudingen verwacht.

Beelden op landelijke televisie

In de uitzending van Opsporing Verzocht op 10 oktober 2023 werden beelden getoond van een Renault Clio die vlak na de explosie vanaf het Slachtveld via het Bastion over de Ten Ankerweg in Tholen wegreed. Mogelijk waren de daders hierin te vinden die verantwoordelijk waren voor de explosie. De kijkers werden ook gevraagd of ze informatie hadden over het mogelijke motief.

Op 19 december 2023 besteedde het programma opnieuw aandacht aan deze zaak. Er werden beelden getoond van de dader die het explosief plaatste. Ook deed het programma een oproep aan twee personen om zich te melden bij de politie, die vijf uur eerder langs de later getroffen woning liepen op dinsdag 26 september 2023 rond 21.00 uur. Tot nu toe hebben deze personen nog geen contact opgenomen met de politie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief