Foto van het ongeluk van afgelopen vrijdag
Foto van het ongeluk van afgelopen vrijdag Foto: Remco Weterings

SAMEN0164 kritisch over het verkeersbeleid in de binnenstad van Bergen op Zoom

Door: Michel Claessens Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Raadslid Reinoud Krijnen van SAMEN0164 heeft vrijdagavond namens zijn partij een brief gestuurd naar het college waarin hij kritiek uit op het verkeersbeleid in de binnenstad van Bergen op Zoom. De aanleiding voor de brief is het ongeluk van afgelopen vrijdag waarbij twee kinderen door een scooter zijn aangereden. Beide kinderen raakten daarbij gewond.

Volgens SAMEN0164 schiet het verkeersbeleid ernstig tekort gezien de handhaving die daarop wordt ingezet. Van 12:00 uur tot 17:00 uur is de binnenstad verboden terrein voor scooters en ander gemotoriseerd verkeer. Het ongeluk van afgelopen vrijdag vond echter plaats om 16:00 uur. De scooter in kwestie had dus helemaal niet in de binnenstad mogen zijn. SAMEN0164 verwijt het college dat het cameratoezicht, dat er eigenlijk vanaf begin 2022 had moeten zijn, nog steeds niet in werking is gesteld. Ook wil de partij dat asociaal gedrag in het verkeer harder wordt aangepakt. In de brief verwijst Krijnen naar de aanpak in Rotterdam, waar ‘verkeersaso’s’ dwangsommen worden opgelegd die kunnen oplopen tot 3000 euro.

Fietsen in de binnenstad

SAMEN0164 wil ook dat er nog eens goed wordt gekeken naar de situatie rondom fietsers in de binnenstad. “Het fietsen in de binnenstad is een stimulans om boodschappen te doen in de binnenstad. Echter kan dit alleen worden toegestaan daar waar het kan en hebben voetgangers prioriteit”, aldus de partij. De Fietsersbond zou dit ook al hebben aangegeven, maar volgens SAMEN164 heeft het college tot nu toe niets gedaan met dit advies.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief