De Thoolsebrug (N286) is de hele week in beide richtingen afgesloten.
De Thoolsebrug (N286) is de hele week in beide richtingen afgesloten. Foto: Rijkswaterstaat

Opgelet: Thoolsebrug vanaf vandaag iedere avond dicht

Door: Olaf Knook Algemeen

HALSTEREN/THOLEN - Rijkswaterstaat voert vanaf vandaag spoedreparaties uit aan de voegovergangen van de Thoolsebrug. De oversteekbrug op de N286 is de hele week vanaf 21.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd van een halfuur.

Vandaag start Rijkswaterstaat met spoedreparaties aan de voegovergangen van de Thoolsebrug. De voegen worden niet vervangen, maar krijgen onderhoud. De vernieuwing van het asfalt en de geleiderail wordt op een later moment ingepland. Het grote onderhoud aan de brug wordt pas na 2028 verwacht. Tot die tijd blijft de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur van kracht.

Voor de spoedreparaties gaat de Thoolsebrug vanaf vandaag vijf avonden dicht. De brug is ‘s nachts tussen 21.00 en 05.00 uur afgesloten van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart. De afsluiting geldt in beide richtingen vanuit zowel Halsteren als Tholen.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. De extra reistijd bedraagt zo’n dertig minuten. Het openbaar vervoer, hulpdiensten, (brom)fietsers en landbouwvoertuigen kunnen de parallelbaan blijven gebruiken. Scheepvaartverkeer op het Schelde-Rijnkanaal heeft geen hinder van de werkzaamheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief