Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stock

Automobilisten opgelet: Extreme verkeersdrukte verwacht vanwege Paasweekend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

NOORD-BRABANT - Met het aanstaande paasweekend in het vooruitzicht is het verstandig om rekening te houden met de voorspelde verkeersdrukte, vooral tijdens de avondspits op donderdag. ANWB adviseert op tijd te vertrekken om vertragingen te voorkomen. 

Het lange paasweekend betekent dat veel mensen vrij nemen en eropuit trekken. Volgens de ANWB kan de verwachte drukte al vroeg in de middag beginnen. “Tijdens de donderdagavondspits zullen zowel het reguliere woon-werkverkeer als recreatieverkeer voor langere files zorgen dan normaal. Met name het verkeer in het midden van het land en in Noord-Brabant zal hiervan hinder ondervinden.”

Vanwege de wisselvallige weersvoorspelling in combinatie met het normale verkeer op donderdagavond, is het verstandig om rekening te houden met een vroege en drukke avondspits. Vorig jaar is er op donderdag voor Pasen een piek van maar liefst 933 kilometer file geweest, veroorzaakt door een combinatie van hogere verkeersdruk, slecht weer en een afgesloten Ketheltunnel. In 2022 was dit 430 kilometer.

Drukte rondom recreatiegebieden en meubelboulevards 
Daarnaast wordt ook gedurende het hele weekend extra verkeersdrukte verwacht. Vooral op tweede paasdag wordt een toename van het aantal weggebruikers voorspeld. Recreatiegebieden zoals bossen, meren en stranden zullen naar verwachting meer bezoekers trekken. Bovendien kan het ook drukker zijn op snelwegen in de buurt van attractieparken en meubelboulevards.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief