De musical werd afgesloten met een eindlied, gezongen door de hele school.
De musical werd afgesloten met een eindlied, gezongen door de hele school. Foto: De Vincent

Musical ‘Op de schop?!’ groot succes

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen donderdag 11 april speelde basisschool De Vincent de tweejaarlijkse schoolmusical. Ruim 250 leerlingen èn het team straalden op het podium tijdens de middag- en avondvoorstelling. 

De groepen 1 t/m 6 speelden hun rollen met een lied en een dans. De groepen 7 en 8 speelden de tekst rollen, en hoe! In deze musical, geschreven door leerkrachten Esther van Dommele (script) en Joline van Eekelen (liedteksten), ging het over de Efteling die misschien wel op de schop moest. 

Een team van archeologen vindt een dinosaurusfossiel onder de grond van het pretpark. Dit zorgt in het park voor grote paniek. De archeologen worden meegenomen naar diverse attracties, uitgebeeld door groepen en spelers. Zij zetten alles op alles om te voorkomen dat het park inderdaad op de schop moest. Natuurlijk was er ook een slechterik die als infiltrant van de concurrent probeerde de plannen te verstoren. 

Gelukkig kwam aan het eind alles toch nog goed. Voor deze voorstelling werkte De Vincent samen met Kirsten de Bruijn en Nick Sebrechts van De Nobelaer, zij waren verantwoordelijk voor de regie en choreografie. De Vincent staat als cultuurschool voor talentontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen hun talenten breed kunnen ontdekken en ontwikkelen. 

Vanaf groep 1 krijgen ze les in dans en drama. Onze school kiest bewust voor een schoolmusical in plaats van een musical alleen in groep 8. Gedurende hun basisschooltijd spelen onze leerlingen in principe 4 grote musicals, waarbij ze in de bovenbouw dus de hoofdrollen vervullen. Iets waar een hoop kinderen naar uit kijken. Voor de rollen wordt gewerkt met echte audities. Ook is er een talentendans waar kinderen auditie voor kunnen doen. Deze ‘next level’ dans was ook dit keer weer een hoogtepunt van de musical!

Met prachtige kostuums, schmink, decor, projecties en belichting, waar veel vrijwilligers aan meewerkten, werd het een fantastisch geheel![n]

Het verhaal begon in het laboratorium bij het archeologenteam.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief