Afbeelding
Foto: Google Streetview

Pastoor van Breugelstraat Bosschenhoofd wordt 30km per uur

Door: Wies van Erp Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De Pastoor van Breugelstraat wordt aangepast van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur als het aan wethouder voor Realisatie, Thomas Melisse, ligt. Noodzakelijk is wel dat de gemeenteraad het resterende bedrag van 644.000 euro als aanvullend krediet beschikbaar stelt. De eerder geraamde kosten van 224.000 euro zijn niet toereikend.

De Mobiliteitsvisie 2023-2027 is in mei vorig jaar vastgesteld. Hierin is voor dit jaar een bedrag van € 224.000 opgenomen voor het realiseren van verkeersveiligheidsmaatregelen in de Pastoor van Breugelstraat. Aanwezige drempels worden aangepast voor 30km per uur, het verbeteren van het zicht op en vanuit de zijstraten en het aanleggen van fietsstroken op een aantal plaatsen. Het bestaande asfalt kan blijven liggen, de duur van de werkzaamheden wordt nu geschat op ongeveer 3 maanden.  

Voorafgaand aan de Mobiliteitsvisie 2023-2027 is aan bewoners gevraagd naar de wensen en knelpunten. Tien procent van de reacties ging over de Pastoor van Breugelstraat, de hoofdweg die dwars door Bosschenhoofd loopt. De reacties gingen vooral over de hoeveelheid verkeer, snelheid, verkeersonveiligheid voor fietsers en voetgangers en doorgaand vrachtverkeer (wat niet is toegestaan).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief