De opening van het Media Ukkielab in de bieb.
De opening van het Media Ukkielab in de bieb. Foto: Brenda van Gerven

Feestelijke opening van het Media UkkieLab in bieb Oudenbosch

Door: Redactie Cultuur

OUDENBOSCH - Vorige week was een bijzondere dag voor de bibliotheek in Oudenbosch, want het Media UkkieLab werd officieel geopend. Wethouder Patrick Schouw en directeur-bestuurder Roos Herman van Bibliotheek West-Brabant waren aanwezig om dit feestelijke moment te vieren.

Jong en oud kwamen samen om kennis te maken met de fascinerende wereld van media. Tijdens de opening was er dan ook genoeg te ontdekken. Zo werden de bezoekers met behulp van een greenscreen ondergedompeld in verschillende werelden. Ze konden zichzelf plaatsen in een betoverend bos, een mysterieus kasteel of zelfs onder water. Ook konden de kinderen genieten van een mooi boek tijdens het interactieve voorlezen.

Tiptoi-pennen

Verder gingen de aanwezigen enthousiast aan de slag met Tiptoi-pennen en Bee-Bots. Met de Tiptoi-pennen breng je boeken tot leven met muziek, verrassende geluiden en spelletjes. Met Bee-Bots leren jonge kinderen spelenderwijs programmeren. Natuurlijk was er ook nog het Media UkkieLab zelf om te ontdekken. Bezoekers verkenden het speelmateriaal, de tablets en de uitgebreide collectie van het Media UkkieLab.

Mediawijs maken

Het Media UkkieLab is een plek waar jonge kinderen (van 2 tot 6 jaar) en hun ouders samen kunnen ontdekken welke media geschikt zijn. Het is een plek om tips en inzichten te delen over verantwoord mediagebruik. Van apps en websites tot boekjes en digitaal speelgoed, alles komt aan bod. Het doel? Kinderen op een leuke en veilige manier mediawijs maken!

Meer informatie
Wil je ook een kijkje nemen in het Media UkkieLab? Je vindt het niet alleen in de bibliotheek van Oudenbosch, maar in alle hoofdvestigingen van Bibliotheek West-Brabant. Kom langs en laat je verrassen! Voor meer informatie kijk op www.bibliotheekwb.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief