Afbeelding
Foto: Mariëlle Voorbraak-Beekhof

Andriessengroep genomineerd voor 'Help Nederland vooruit'

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

OUD GASTEL - Scouting Andriessengroep is al een aantal jaar aan het groeien. Het aantal jeugdleden zit in de lift. Meer kinderen willen leren hoe ze hun eigen broodje bakken boven een zelfgemaakt kampvuur of hoe je een mooie fakkel maakt. Ook ouders zijn van mening dat wat de kinderen onbewust op scouting leren, ze in hun verdere leven goed van pas komt. Niet alleen het aantal jeugdleden zit in de lift, maar beetje bij beetje ook het aantal vrijwilligers.

Jeugdleden die volwassen worden geven aan te willen blijven als vrijwilliger. Hierdoor kan de vereniging ook meer activiteiten ondernemen. Zo zijn de jongste kinderen (Bevers, 4-8 jaar) vorige week naar de binnenspeeltuin geweest. De Welpen (8-11 jaar) gaan de komende maanden kijken op een boerderij en op Jungledag met de andere scoutinggroepen uit de regio. De Scouts (11-15 jaar) zijn half januari gaan kijken en helpen bij het bouwen van een carnavalswagen, gaan deze week naar een trampolinepark en doen dit jaar mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden. De Explorers gaan binnenkort klimmen als voorbereiding op zomerkamp en zullen dit jaar weer afreizen naar Walibi Holland voor een landelijk scouting evenement. Naast activiteiten binnen de eigen speltak wordt er ook gewerkt aan activiteiten met de hele groep. De eerste opkomst van januari een nieuwjaarsbingo gedaan met alle ouders, afgelopen weekend hebben de oudste speltakken een escape room kunnen doen en in mei gaan alle leden een dagje samen eropuit. Ook bij het dauwtrappen met Hemelvaart en bij de kranslegging op 4 mei is de groep van de partij. Tijdens dodenherdenking wordt weer een nevenactiviteit organiseren voor de jongste kinderen die de kerkdienst niet kunnen volgen. Daar zijn dit jaar ook kinderen van buiten scouting bij uitgenodigd.

Stemmen
Dat de vereniging groeit en meer kan ondernemen is alleen maar mooi, maar het spelmaterieel en de kennis van de vrijwilligers moet natuurlijk niet achter blijven. Hierom is Scouting Andriessengroep genomineerd voor de ING actie ‘Help Nederland vooruit’, waarbij ze kans maken op een bijdrage van 5000 euro. De scoutinggroep wil uw stem om deze bijdrage binnen te slepen. De bijdrage zal speciaal worden gericht op de training van de vrijwilligers, het openstellen van de 4 mei nevenactiviteit, het laag houden van bijdragen voor alle activiteiten en de uitbreiding van het spelmaterieel. Stemmen kan via www.scoutingandriessen.nl/stemBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief