Die-in Extinction Rebellion Zeeland in Middelburg
Die-in Extinction Rebellion Zeeland in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Extinction Rebellion Zeeland slaat klimaatalarm in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Extinction Rebellion Zeeland organiseerde vandaag een zogenoemd klimaatalarm bij winkelcentrum Tref in Middelburg. De maandelijkse test van het luchtalarm, om 12.00 uur, werd door iets meer dan tien demonstranten benut om de eigen boodschap te verkondigen.

Extinction Rebellion (XR) is een internationale, activistische beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. De beweging eist klimaatrechtvaardigheid door openheid van de overheid over de klimaat- en ecologische crisis, een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland naar netto-0 in 2025, en het instellen van een burgerberaad klimaat en milieu waarin een gelote en representatieve groep burgers besluit over rechtvaardig klimaat- en milieubeleid, vrij van bedrijfslobby en electorale belangen. 

Die-in
Extinction Rebellion Zeeland voerde tijdens het luchtalarm een ‘klimaatalarm’ uit. De demonstranten grijpen dat moment aan om te benadrukken dat een klimaat- en ecologische crisis geen test is, maar dat er sprake is van een daadwerkelijk noodgeval! Ze brachten die noodsituatie tot uiting door middel van borden, door de naam van de beweging te scanderen en middels een ‘die-in’: op straat liggen en zo de dood uit te beelden.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief