De rioolwaterzuivering in Ritthem
De rioolwaterzuivering in Ritthem Foto: Edwin Mijnsbergen

Dijkgraaf trapt campagne waterschapsverkiezingen 14 februari af met jonge stemmers

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op 15 maart 2023 vinden, naast de verkiezingen voor Provinciale Staten, de waterschapsverkiezingen plaats. De waterschappen maken keuzes over hoe Nederland omgaat met het water. Die keuzes hebben gevolgen voor de toekomst van ons water en daar kan de kiezer over meebeslissen. Op 13 februari vindt de landelijke aftrap van de waterschapsverkiezingen plaats op Utrecht Centraal. Op 14 februari trapt dijkgraaf Toine Poppelaars de campagne af in Middelburg met jonge stemmers.


Misschien gaat iemand voor de eerste keer stemmen of weet een kiezer niet precies waar de 12 deelnemende partijen voor staan of hoe de verkiezingen in zijn werk gaan? Om te zorgen dat iedereen z’n steentje bij kan dragen en in actie komt, kan de kiezer zich op verschillende manieren voorbereiden op het stemmen op 15 maart.

1. Ga naar scheldestromen.mijnstem.nl
Standpunten van politieke partijen verschillen. Om erachter te komen welke partijen er in Zeeland zijn, welke plannen zij hebben én welke partij het beste bij je past, ga je naar scheldestromen.mijnstem.nl. Hier staat achtergrondinformatie en kunnen alle partijen met elkaar worden vergeleken. Deze stemhulp is sinds 6 februari online.

2. Bekijk het televisiedebat op 1 maart
Op 1 maart om 20.15 uur op Omroep Zeeland debatteren de deelnemende partijen over verschillende waterdilemma’s. Een goed moment om te beoordelen welke partij het dichtstbij je belangen staat.

3. Kom naar de Waterschapsdag op 11 maart
Tussen 10.30 en 15.30 uur staan de deuren van het waterschap open op het kantoor in Middelburg, Kanaalweg en van de zuivering Terneuzen, Frankrijkweg 8. Met allerlei leuke activiteiten om het waterschapswerk te ontdekken en te beleven. Daarnaast kun je op beide locaties in gesprek gaan met de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen.

4. Lees de verkiezingskrant
Op 8 maart verschijnt in de huis-aan-huis kranten de verkiezingskrant. Hierin legt het waterschap meer uit over z’n werk en de waterschapsverkiezingen. Daarnaast presenteren de deelnemende partijen zich. De krant is dan ook digitaal beschikbaar op de website van Scheldestromen. Maar ook op papier opvraagbaar via telefoon 088-2461000.

5. Ga naar scheldestromen.nl/verkiezingen
Op deze pagina vindt men meer informatie over de waterschapsverkiezingen en welke partijen deelnemen? Vanaf 14 februari staan daar ook de thema’s die in de campagne aan de orde komen en die een rol spelen tijdens deze verkiezingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief