Afbeelding
Foto: HVZeeland

Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning in Middelburg-Zuid

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Een arrestatieteam (AT) heeft vanmiddag de situatie in Middelburg-Zuid beëindigd waarbij een verwarde man zich had verschanst in een woning. Bij zijn aanhouding is de man gewond geraakt, zo bevestigt de politie.

Zowel de politie als de brandweer als de ambulancedienst werden in de loop van de ochtend naar een rijtjeswoning aan de Stadhouderslaan gestuurd omdat zich in het huis een persoon met verward gedrag bleek te bevinden. Vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond werd ook een gespecialiseerd ‘Quick Response Team’ ter plekke gestuurd. Zo’n team kan worden ingezet als sprake is van (de dreiging van) grof of extreem geweld. Ook een arrestatieteam (AT) van de politie werd opgeroepen.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om de situatie onder controle te krijgen en te houden. Uit voorzorg zette de politie een ruim gebied rond de woning af met linten. Rond half drie gingen leden van het arrestatieteam de woning binnen. Ze wisten de verwarde man te overmeesteren. Hij werd hierna overgedragen aan de ambulancedienst. Volgens een woordvoerster van de politie was dit nodig omdat de man bij de actie verwondingen had opgelopen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief