Voorlezer Dylan Bostelaar in gesprek met presentator Wietske Bergen
Voorlezer Dylan Bostelaar in gesprek met presentator Wietske Bergen Foto: Edwin Mijnsbergen

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

ZB organiseert deze Walcherse rondes voor de schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. De voorleeskampioenen van de deelnemende scholen uit Vlissingen, gemeente Veere en Middelburg lezen in de ZB een fragment voor uit hun favoriete boek. Klasgenoten, opa’s, oma’s, tantes en anderen die het leuk vinden, kunnen online via de website van de ZB meekijken.

De eerste drie finalisten, voor de provinciale finale van de De Nationale Voorleeswedstrijd, zijn vandaag gekozen. Op 19 april mogen Nils de Jonge van de Zuidvliet in Kortgene, Sophie Faasse van de Lichtstraat in Westkapelle en Lieke Boer van de Fransciscusschool in Middelburg de strijd met winnaars van volgende week aangaan. De voorronde is terug te kijken op de website van ZB.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief