Judith Adriaanse
Judith Adriaanse Foto: Danielle Boone Fotografie

Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

Judith Adriaanse is de enige gecertificeerde Zentangle-docent in Zeeland. Ze geeft al een paar jaar les aan kinderen, maar nu wil ze zich ook gaan richten op volwassenen. De Zentangle methode is niet heel moeilijk om te leren, maar vooral een ontspannen en leuke manier om prachtige kunst te maken. Iedereen kan het. Ook als je denkt dat je niet creatief genoeg bent. 

Wat is Zentangle?
Door volgens de Zentangle-methode gestructureerde patronen te tekenen, kom je in een staat van mindfulness. Hierdoor maak je ook nog eens toffe kunsttegels op papier. Een pentekening opgebouwd uit eenvoudige patronen, die samen een kunstwerkje vormen, lijn voor lijn. Dat heeft allerlei positieve gevolgen, je leert makkelijker te focussen, je oog-handcoördinatie wordt beter, je creativiteit neemt toe (ook op andere gebieden), je kan sneller je hoofd leegmaken en stress van je af laten glijden en je slaapt beter. Zentangle-kunst is niet alleen mooi om te zien; het doet dus ook iets met jezelf. Of zoals Judith stelt: “het leven is een kunstvorm en ieder van ons is een kunstenaar.”

Praktische informatie
De cursus wordt gegeven op vier woensdagen, 10 en 24 mei en 7 en 21 juni van 19.30 – 21.30 uur, in het Badhuis Middelburg in de Zusterstraat. De kosten zijn 135 euro per persoon. Aanmelden kan via judith@juttifrutti.com, of via @Juttifrutti op Instagram of Facebook. Aanmelden kan ook via ‘Kunst op recept’ van KEW en Welzijn Middelburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief