Wethouder Steketee met de betrokkenen in Vrouwenpolder
Wethouder Steketee met de betrokkenen in Vrouwenpolder Foto: Joan Krüse

Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

Vanuit weg- en rioolbeheer was het noodzakelijk om het laatste deel van de Dorpsdijk te voorzien van groot onderhoud. Tevens sloot dit laatste deel niet aan op het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013.

Ontwerpproces samen met de direct betrokkenen
De gemeente Veere heeft samen met de Dorpsraad, ondernemers en direct aanwonenden een ontwerp gemaakt voor het laatste deel van de Dorpsdijk. Voordat de eerste ontwerplijn op tekening kwam is een participatietraject opgestart. Tijdens dit traject konden de direct betrokkenen hun wensen en ideeën voor het nieuwe ontwerp. delen. Na verwerking van deze wensen en ideeën is een schetsontwerp gemaakt. Dit schetsontwerp is tijdens een bewonersavond gepresenteerd aan de direct betrokkenen en gezamenlijk zijn de laatste puntjes op de i gezet deze avond. Vervolgens werd het schetsontwerp definitief en heeft de gemeente Veere de tekeningen technisch verder uitgewerkt en de benodigde contractstukken gereed gemaakt.

Uitvoering project
Na de aanbestedingsprocedure is aannemer Jac Ton begin oktober 2022 gestart met de werkzaamheden. Jac Ton heeft deze werkzaamheden eind februari 2023 volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. De bestrating en asfaltverharding werd opgebroken en er werd nieuwe riolering, wegfundering, nieuwe bestrating en beplanting aangelegd. Binnenkort worden er nieuwe lichtmasten geplaatst.

Afronding project
Wethouder Marcel Steketee sloot vandaag officieel het project af samen met de betrokkenen. Na een fotomomentje verplaatsten zij zich naar de Heksenketel voor een drankje en gebakje. Wethouder Steketee: “Ik bedank de bouwpartners, omwonenden, dorpsraad en overige betrokkenen voor hun betrokkenheid en hoop dat Vrouwenpolder nog lang kan genieten van deze veiligere, duurzamere en meer toekomstbestendige Dorpsdijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief