Afbeelding
Foto: Harry Christiaanse

Walcheren levert opnieuw belangrijke bijdrage aan Verwendag 2023

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Zaterdagochtend 27 mei 09.30 uur. Op een rij staan de oranje en groene rugzakjes klaar. Beetje bij beetje druppelen de eerste mensen binnen. Zo’n 250 mensen zijn op weg om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Gezinnen waar die vreselijke ziekte kanker voor één dag even vergeten mag worden. Een leuke dag met je gezin, lekker genieten in de Beekse Bergen.

Stichting de Lotgenoten en het Verbeeten Instituut zetten zich jaarlijks met zo’n 25 vrijwilligers in om deze verwendag mogelijk te maken. Walcheren voor Lotgenoten is een lokale loopgroep van zes enthousiaste Walchenaren die zich inmiddels al vijf jaar inzetten om deze dag mede mogelijk te maken. In oktober is de Mont Ventoux bedwongen en in het afgelopen half jaar is er in Walcheren via verschillende initiatieven ruim elfduizend euro opgehaald: Zeeuwse sponsoren, giften van familie en vrienden, huis aan huis collecte in Middelburg en een verkoopdag in winkelcentrum Tref. Een verwendag kost ongeveer 15 duizend euro en Walcheren voor Lotegenoten heeft hier voor een groot gedeelte aan bijgedragen.

Weer even kind
Tweehonderdvijftig gezichten met allemaal hun eigen verhaal. De patiënt zelf, de partner, maar ook de kinderen. Kanker heb je niet alleen, maar heeft een grote invloed op het gehele gezin. Het is daarom heel belangrijk om die wereld even te ontvluchten voor een dagje ontspanning, al kost het voor sommige deelnemers een hele week om er van bij te komen. Buitenom de financiële bijdrage hebben de Zeeuwse vrijwilligers ook fysiek hun bijdrage geleverd aan de verwendag. Monica vertelt: “Aan sommige mensen kun je zien dat ze ziek zijn. Aan andere mensen zie je het niet altijd. Maar allemaal zitten ze in hetzelfde schuitje, lotgenoten van elkaar. Toch blijven de bezoekers positief in het leven staan. Humor is iets wat we terug hebben gezien. Dat houdt deze mensen op de been”. Leanne vult aan: “Tijdens de jeepsafari waren de giraffen bijna aan te raken. Dat was zeker een van de leukste aspecten van deze dag. Daarnaast kregen we een exclusief kijkje achter de schermen in het nijlpaardenverblijf. Na afloop krijgen alle bezoekers een knuffel. Voor ons als vrijwilligers blijft het bijzonder welke indruk dat maakt. Niet alleen kleine kinderen zijn blij met een tijger of koala knuffel, zelfs de stoerste mannen werden weer even kind”.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief