House in White van Frank Peters.
House in White van Frank Peters. Foto: Frank Peters

Foto's Frank Peters te zien in Galerie T

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Fotograaf Frank Peters uit Zeeuws-Vlaanderen exposeert vanaf 30 september met zijn fine art-foto’s in Galerie T in Middelburg.

Twee van zijn meest bekroonde foto's zijn te zien op groot formaat. Bij elkaar zijn deze goed voor tien internationale prijzen. Peters won onder meer de International Photography Awards in New York. 

Boerderij

De afbeeldingen zijn een winterlandschap met boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en van een kleine haven langs de kust van Zeeland. Het zijn beide zeer minimalistische beelden, kenmerkend voor de stijl van Peters. “Ik probeer afleiding te vermijden, waardoor alleen het belangrijkste overblijft. Een geslaagd minimalistisch beeld straalt wat mij betreft een zekere sereniteit en een niet alledaagse sfeer uit.” 

Ad Arma

De foto’s in Galerie T zijn uniek. Er is slechts één exemplaar van. Ad Arma, die in 2007 kunstenaar van het jaar werd, exposeert ook in Galerie T. Hij schildert en maakt bronzen beelden. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief