Afbeelding

Helmi Huijbregts nieuwe externe informateur in Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERDIJK - Helmi Huijbregts-Schiedon is door de VVD Moerdijk aangewezen als nieuwe informateur in een poging een coalitie van de grond te krijgen in de gemeente. 

Huijbregts is momenteel lid van de Eerste Kamer en heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Eerder was zij lid van Gedeputeerde Staten in Noord-Brabant, burgemeester van de gemeente Oosterhout en waarnemend burgemeester in Roosendaal, Lochem en Bronkhorst. 

Kans

Helmi Huijbregts is door de VVD verzocht de informatiebesprekingen in Moerdijk verder op te pakken met als opdracht te onderzoeken welke coalitie de meeste kans van slagen heeft. Hierbij zal zij kijken naar gedeelde ambities, een programmatische vergelijking, het vertrouwen van mogelijke coalitiepartners in elkaar en een coalitie die voldoende steun heeft in de gemeenteraad. Op donderdag 12 april start zij de eerste gesprekken met alle raadsfracties. 

Niet afdoende

Tijdens de openbare raadsvergadering van afgelopen donderdag waarin wethouder Eef Schoneveld (Onafhankelijk Moerdijk) als formateur zijn bevindingen en conclusies over zijn verkenning van de coalitievorming deelde, bleek deze verkenning voor een aantal partijen nog niet afdoende. Voor de VVD was dat reden om een vervolg voor te stellen en hiervoor een externe informateur aan te wijzen. De gemeenteraad stemde daar mee in.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief