Afbeelding
FOTOALBUM

Ook 45e braderie Klundert weer een klapper

Door: Bregje Kop Algemeen

KLUNDERT - Vijf jaar geleden was de veertigste braderie in Klundert erg succesvol. Het werd toen, met het organiseren het paalzitten, van een klapper uit de jaren tachtig van de vorige eeuw een van de drukste en gezelligste braderieën ooit. Het was dan ook een hele uitdaging voor de organisatie om dit jaar dat succes te continueren. Helemaal gelukt is dat uiteraard niet, maar toch kan terug gekeken worden op een prima 45e uitvoering. Het weer was prima, het parcours langs de Bottekreek stond vol met kraampjes met daarin aantrekkelijke producten, en de rode draad, het paalzitten, was weer van stal gehaald en zorgde ervoor dat het drie dagen lang zwart zag van het volk.

Tijdens de jaarlijkse braderie in Klundert komt het beste bij de inwoners van de vestingstad naar boven. Verenigingen proberen zich op hun voordeligst te presenteren en de leden daarvan doen hun uiterste best om met allerlei activiteiten in ieder geval het staangeld voor de kraam er uit te halen. Meestal zijn deze activiteiten gerelateerd aan het doel van de vereniging.

Kaarsen

Zo kon er bij VV Klundert op doel worden geschoten, bij heemkundekring Die Overdraghe kon in cultureel centrum De Stad Klundert naar de artefacten uit de Bult van Pars worden gekeken, en bij DSO worden gekorfbald. Dat alles soms tegen betaling van een klein bedrag. De Stichting Klundert bij Kaarslicht heeft, om dit evenement voort te zetten, niet alleen kleine maar ook grote bedragen nodig. Door vriend te worden van deze stichting kunnen ze de jarenlang opgebouwde goodwill in stand houden. Op zaterdag 15 december kan dan weer van de duizenden kaarsjes worden genoten. In de kraam van woningbouwvereniging Woonkwartier probeerde men het appartementencomplex in de Moye Keene aan de man te brengen en tennisvereniging Van Polanen vroeg aandacht voor hun 50-jarig jubileum. Erg tevreden waren ze bij de heemkundekring in De Stad Klundert waar de ganzenbordspellen, met als thema de geschiedenis van Klundert, vlot van de hand gingen.

Vuurwerk

Zaterdag werd de dag afgesloten met een goot vuurwerk vanaf de vlonders in het centrum. Aanvankelijk zouden de eerste pijlen om 0.30 uur de lucht ingaan, maar dat werd een uurtje eerder. Zondag deden de vele terrassen, toen de zon doorbrak, ook goede zaken. FOTO'S TIES STEEHOUWER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief