Links Ed de Roos, rechts Jacco den de Hollander.
Links Ed de Roos, rechts Jacco den de Hollander. Foto: Angelique van de Reijt

Krijgt centrum Klundert kerstverlichting?

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

KLUNDERT - Krijgt het Klundertse centrum weer kerstverlichting? Als het aan Nienke Noteboom ligt, gaat die er zeker komen. Zij is 8 jaar geleden al de initiatiefneemster geweest van de ledverlichting langs de Bottekreek. Toen vond de gemeente dat de oude lampjes te veel stroom kostten. 

Maar de Klundertse bevolking wilde dolgraag hun lichtjes in het centrum weer terug. Er is destijds zelfs een grote inzamelingsactie gehouden . En zo kreeg Klundert kleinere duurzame led-lampjes.

Nu 7 jaar later, heeft de technische dienst van de gemeente die verlichting helaas afgekeurd. Een aantal weken geleden kreeg Nienke het rapport van de gemeente dat er wederom geen kerstverlichting zou komen. Maar dat ging Nienke natuurlijk weer niet laten gebeuren. Zij is meteen gaan overleggen met de winkeliersvereniging en Anjo van Tilborgh van de stadstafel en vervolgens aan de slag gegaan met het aanschrijven van bedrijven en particulieren voor hulp en financiële bijdragen. Inmiddels is er een leverancier voor de nieuwe lichtjes gevonden en de eerste toezeggingen zijn binnen. Dat is nog niet afgerond en ze hopen dus nog op een goede sponsor om alles rond te krijgen.

Steun

Nienke voelt zich erg gesteund door de aanmelding van een tiental vrijwilligers, die straks als het rond is, mee willen helpen met het ophangen van de lampjes. De planning is om eind november de verlichting, 800 meter lampjes rondom de Bottekreek en de bruggetjes , op te hangen. De aansluiting van de elektriciteit regelt de gemeente zelf. Het blijft hangen tot ongeveer half februari 2022.

Traditiegetrouw

Inmiddels heeft de ondernemersvereniging hun nieuwe led-winkelstraat-verlichting al opgehangen aan de lantaarnpalen in het winkel,- en horeca-centrum van Klundert. Er is nu al corona, we hebben tijdelijk geen vlonders, daarom zal het extra veel bijdrage aan de gezelligheid en sfeer in het Klundertse centrum, als de kerstlichtjes traditiegetrouw aan beide kanten van de Bottekreek zullen branden. Voor velen dus letterlijk en figuurlijk een lichtje in de duisternis in deze donkere dagen. En dat is waarom Nienke met de bewoners van de Kerkring al weken haar best er voor doet![n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief