Afbeelding
Foto: Lions Moerdijk

Lions golfen € 16.000 bijeen voor Stichting Ambulance Wens

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Op vrijdag 26 augustus organiseerden de Lionsclubs Hoeksche Waard, Moerdijk,Schiedam en IJsselmonde weer hun jaarlijkse gezamenlijke golftoernooi voor het goede doel. Dit jaar was de opbrengst voor de Stichting Ambulancewens. 

De Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. De missie is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij of zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan voor de patiënt zelf en diens omgeving mogelijk weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Het doel was om met de opbrengst van het golftoernooi de aanschaf van een speciale brancard (ca. € 15.000) mogelijk te maken. Dat is gelukkig ruimschoots gelukt! 

Met het Lions Golftoernooi proberen ze ieder jaar zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. In 2021 was het goede doel Metakids, waar we met een mooie opbrengst van € 13.450 extra onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen mogelijk maakten. Het golftoernooi wordt gehouden op het terrein van Golfclub Cromstrijen in Numansdorp. Lionsclub Moerdijk ondersteunt goede doelen. De organisatie van het Golftoernooi is in handen van Lionsclub Moerdijk in samenwerking met Lions Schiedam, Lions Hoekse Waard en Lions IJsselmonde. Lionsclubs bestaan uiteen energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Lionsclub Moerdijk maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Onze(sponsor)acties hebben direct impact op verschillende (lokale) goede doelen, waarmee wee en langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Moerdijk helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief