Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Weekendweer: zaterdag regionaal wat zon, zondag somber en druilerig

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Na de winterse neerslag van donderdag is het vrijdag en zaterdag zo goed als droog. Toch blijft het wel vrij koud voor de tijd van het jaar met op zaterdagochtend uitgebreide schaal vorst. Zaterdag is er een mix van wolken en regionaal wat zon en blijft het droog. Zondag is er meer bewolking en valt af en toe (mot)regen. Het wordt 2 tot 7 graden.


Afgelopen week was het vaak koud en somber met op woensdag zelfs een lokale ijsdag in delen van het land. Dit weekend start ook koud met komende nacht in opklaringsgebieden op uitgebreide schaal vorst. Tijdens opklaringen kan het enkele graden vriezen.


Zaterdag regionaal wat zon, zondag druilerig
Na een vrij koude start ligt de temperatuur zaterdagmiddag tussen 2 en 5 graden in het grootste deel van het land. Er is daarbij een mix van wolken en regionaal wat zon. Er staat nauwelijks wind, dus zeker op de plekken waar de zon doorbreekt is het prima toeven. In de loop van de middag en avond neemt vanuit het noorden de bewolking toe, al blijft het nog wel droog.
In de zuidoostelijke helft zijn in de avond en nacht naar zondag nog opklaringen, waardoor het vooral daar licht kan vriezen. Tegelijkertijd neemt in het noorden de kans op wat (mot)regen toe.
Zondag keert het sombere weer terug. Op veel plaatsen is het bewolkt en soms ook nevelig, met maxima die uitkomen tussen 4 en 7 graden. Er valt daarbij af en toe (mot)regen en het is wat druilerig.


Na het weekend zachter en opnieuw regen
Vanaf maandag loopt de temperatuur wat verder op naar 7 tot 9 graden met daarbij een stevige westenwind. Vooral maandag trekken flinke buien over het land, maar ook de dagen daarna valt dagelijks wat regen. Het blijft wel vaak bewolkt en de kansen op winters weer zijn erg klein.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief