Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Erespeld voor Ad Farla voor inzet MoerdijkRunners en MoerdijkRiders

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - De markt in Zevenbergen stond maandagmiddag volgepakt met publiek om zowel de MoerdijkRunners als de MoerdijkRiders een warm onthaal te geven na hun enorme prestaties om meer dan 500 kilometer te lopen, dan wel te fietsen voor het goede doel van de jaarlijkse Roparun.

Het team van de MoerdijkRiders werden onder groot applaus van het publiek op de markt binnengehaald door tientallen motorrijders. Voor Ad Farla was dit zijn laatste jaar, dat hij deze estafettetocht heeft georganiseerd en ook zelf meereed. Na 10 jaar vond hij het welletjes. In deze periode is er naar schatting € 250.000 opgehaald voor dit goede doel.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke maakt van deze gelegenheid gebruik om hem de erespeld van de gemeente Moerdijk op te spelden als waardering voor zijn grote inzet voor de Roparun. Hij heeft tien jaar lang met zijn team MoerdijkRiders een estafette-fietstocht van Parijs naar Zevenbergen georganiseerd als sportactiviteit voor de Roparun. 

Ad Farla: “Dit jaar was het extra waar. Veel wind overdag en ‘s nachts behoorlijk koud. Het was afzien, maar je weet, waarvoor je het doet. Uiteindelijk kunnen we vandaag een cheque overhandigen aan de organisatie van Stichting Roparun van € 50.000.”

Het team van de MoerdijkRunners kwamen met de bus de markt oprijden. Uitgeput, maar toch monter en vrolijk werden zij op de markt opgewacht door familie, vrienden en kennissen en werden ze op het podium door teamcaptain Jolanda Mathijsen stuk voor stuk toegesproken en kregen ze de medaille omgehangen vergezeld van een boeket bloemen. Zij hebben dit pinksterweekend de afstand Parijs – Rotterdam gelopen binnen Nederland. Gestart vanaf vliegveld Twente op zaterdag om 16:00 uur. Via de zuidelijke route hebben ze via Limburg en Brabant hun kilometers gelopen om in Rotterdam hun einddoel te bereiken. In Willemstad werden ze toegejuicht door een enthousiast publiek. Op het podium in Zevenbergen hebben ze hun cheque uitgeschreven met een bedrag van € 24.000 voor het goede doel.

Het gaat om geld inzamelen voor het Stichting Roparun, palliatieve zorg voor mensen met kanker. Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief