De cast en crew van Shrek de Musical.
De cast en crew van Shrek de Musical. Foto: FotoPictures2Keep

Talenten trappen af voor Shrek de Musical

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

FIJNAART - Zaterdagmiddag was voor de buitenwereld de aftrap van Shrek de Musical, de nieuwste productie van muziekvereniging Oranjevaan. De complete crew, cast en medewerkers van Shrek de Musical, zongen tijdens het persmoment in de Parel te Fijnaart een aantal nummers begeleid door Dennis Heijmans op piano. Ze vormen in hun zwarte t-shirts één geheel.

Regisseur Jan Willem van Bodegom (57) organiseerde de uitgebreide presentatie met zijn musicalteam om alvast een sneakpreview te bieden voor wat er weer staat te gebeuren in oktober in de De Parel, die dan compleet omgebouwd wordt tot groot theater met tribunes, waar plaats is voor 738 bezoekers per voorstelling. Er zullen totaal 4 voorstellingen gegeven worden, van donderdag24 oktober t/m zondag 27 oktober voor dus bijna 3000 mensen!

Van Bodegom wil na het succes van Sister Act, Musical Ciske de Rat, Best of Musicals en niet te vergeten de openluchtvoorstelling van Oorlogswinter, nogmaals alle voorgaande uitvoeringen gaan overtreffen.

In zijn openingswoord vertelde hij dat het idee door Levi, de geluidsman, was geopperd tijdens de borrel, na de vorig jaar gespeelde musical Oorlogswinter, nog voordat” The Best of Musicals” gespeeld zou gaan worden. In eerste instantie was van Bodegom zelf niet heel enthousiast. Hij dacht wat moeten we nu met een sprookje ? Maar na het zien van de complete Broadway versie van deze musical op YouTube, was hij meteen om.

“Dit gaat alles overtreffen,” zegt Van Bodegom met zijn wel bekende fanatieke enthousiasme. “Alles zit er in, we voeren echt veel verbeteringen door op gebied van muziek, zang en danskwaliteiten. Daarnaast wordt er ook heel veel energie gestoken in de schmink en ook voor de kleding wordt deze keer maximaal uitgedost, met meer dan 200 prachtige kostuums en ook aan de pruiken heeft de kledingwerkgroep haar handen vol. Zelfs voor de prachtige decors is een professional aan de slag.

Oktober lijkt nog ver weg, maar in werkelijkheid inclusief zomervakantie hebben we nog maar 16 oefenweken te gaan, dus er is nog veel werk aan de winkel. Het moet straks allemaal kloppen en we vorderen goed, want als we het doen, dan doen we het goed.”

Totaal werken 125 vrijwilligers mee aan deze musicaluitvoering, waarvan natuurlijk 50 orkestleden van de muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart geleid door Michel Hectors, die ook nog naar voren geroepen werd, voor zijn muzikale inzet.

Hectors vertelde het afgelopen jaar bezig te zijn geweest om de gehuurde bladmuziek van de originele musical Shrek om te zetten, naar de partijen die gelden voor zijn orkest. Hij legt uit dat hij alles heeft moeten omschrijven naar het aantal saxofonisten, trompetten etc. welke bij het orkest van Oranjevaan in Fijnaart spelen, een hele klus dus, die inmiddels is geklaard, zodat er al volop geoefend wordt op de wekelijkse repetitieavonden. De hoofdrolspelers komen o.a. uit Roosendaal, Langeweg, Hilvarenbeek en Alphen aan de Rijn. Groene Oger, de hilarische ezel, de beeldschone prinses Fiona en de grote heerser Farquaad spelen tussen tientallen sprookjesfiguren. Inmiddels staan er al zo’n 150 talenten in de database van de eerdere producties, dus konden we nu weer makkelijk keuzes maken welke rol het beste bij wie paste.

“Onze begroting is inmiddels EUR 150.000,=. Alle leden betalen contributie waarvan de repetities, zangcoach, danscoach en zaalhuur etc. betaald worden. De Stichting Cultuur Fijnaart neemt de kosten voor de productie voor haar rekening, middels entreekaart, sponsoring en subsidies.”

“Afgelopen weekend zijn we op Shrek Musical kamp geweest met elkaar in Teteringen. Extra veel oefenen en heel goed voor de teambuilding,” vertellen Annemarie Bakker en Monique Bol, die beiden met een aantal familieleden ook meedoen in de cast van Shrek. “Er wordt de hele week gezongen en gedanst bij ons thuis.” De boodschap van deze musical is heel duidelijk: “Je mag zijn, wie je bent!

Kaarten voor deze grappige familiemusical voor zowel jong als oud á 28,00 euro (inclusief garderobe en pauzedrankje) zijn vanaf heden te verkrijgen via de site www.musicalshrek.nl en bij bloemsierkunst Nieuwkoop, Molenstraat 27, Fijnaart.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief