Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Zevenbergse Zonnebloem viert 50-jarig bestaan

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - De feestzaal Bij Verhoeven werd vorige week bomvol vanwege het 50-jarig jubileum van de Zonneblem Zevenbergen. Aanwezigen waren vol verwachting wat er allemaal zou gaan gebeuren. Twee vrolijk uitgedoste gastheren (de praetende mannen) zorgen voor een top ontvangst en verdere support in de zaal.

Thea Tielen (penningmeester) en Leny van Vlimmeren (secretariaat) staan klaar namens het bestuur. “We zijn heel blij met onze gasten, die we altijd ontvangen. Voor hen organiseren we bijna iedere maand activiteiten. Daar komen heel veel mensen op af. Er zijn nu meer dan100 gasten binnen. Heel bijzonder we hebben ze allemaal persoonlijk uitgenodigd. Deze bijeenkomst is extra feestelijk vanwege ons 50-jarig bestaan van de Zonnebloemafdeling Zevenbergen. Nu worden de gasten verrast op een heuse High-Tea. 

Plaatselijke zonnebloemafdelingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de bewoners door middel van verschillende activiteiten. Deze activiteiten kunnen variëren van sociale bijeenkomsten en uitstapjes tot ondersteuning bij dagelijkse taken en het bieden van gezelschap aan mensen met een beperking of ouderen. 

Door deze activiteiten kunnen de bewoners zich verbonden voelen met hun gemeenschap, sociale interactie hebben en zich ondersteund voelen, wat kan leiden tot een verbetering van hun algehele welzijn en levenskwaliteit. De Zonnebloem helpt mensen met een lichamelijke beperking, die in een isolement dreigen te komen. Niet alleen senioren, maar ook jongere mensen. En ook deze laatste doelgroep proberen de Zonnebloemvrijwilligers te bereiken.

De andere bijeenkomsten door het jaar heen staan altijd in het teken van iets bv Kerst en Sinterklaas. Dat is altijd leuk. Dan weer naar een film of naar de Heemkundekring. Trouwens de komende maand staat de etalage van de Heemkundekring in het teken van de zonnebloem.

Al twee jaar doet Leny van Vlimmeren het secretariaat. Ze kijkt het nog een jaartje aan. “In mijn vrije tijd wil ik alle aandacht richten op mijn doelgroep en dat zijn de ouderen. Het is heel leuk en belangrijk om dit te doen Heel veel mensen hebben een bepaalde handicap, die je niet altijd aan de buitenkant kan zien. Dat ze niet gaan vereenzamen is heel belangrijk. Daarom is het mooi, dat zij steeds naar de activiteiten komen. Wij zijn heel blij dat wij dat allemaal tot nu toe kunnen doen in de afdeling Zevenbergen van de zonnebloem. Vandaag hebben we ook een jubilaris Jannie Eggermonde. Zij krijgt de Zonnebloem speld voor haar 10-jarige inzet als vrijwilliger. Zij doet de inkopen met een collega-vrijwilliger voor de bingo, daarnaast doet ze ook de kassa-administratie.”

Er komt een bestuurslid uit Breda van de Zonnebloem en ook wethouder Joosten komt even een hart onder de riem steken.

Het klapstuk van de middag: Een hilarisch optreden van toneelvereniging ‘De verenigde Ambachtslieden’, die een playback show gaven met 9 artiesten met de bekende meezingers, zoals Marco Schuitmaker met het lied Engelbewaarder; Gert & Hermien; Vader Abraham; Dorus; Willy Alberti; Zangeres zonder naam; Corrie Konings, Zwarte Riet; Ria Valk en Willeke Alberti. De aanwezigen zongen lustig mee met de bekende songs.

Wethouder Pauline Joosten: “Een gouden jubileum en ik vind het ook GOUD wat de Zonnebloem doet. Zij brengen het zonnetje onder de mensen. Al die blije gezichten in de volle zaal zien doet me goed. Trots op deze afdeling met al die vrijwilligers om voor zoveel mensen het verschil te maken tussen eenzaam en alleen of gezellig onder elkaar zijn. Ik hoop dat ze dit mooie werk nog lang zullen voortzetten en ook weer een voorzitter vinden om die kar te blijven trekken.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief