Afbeelding
Foto: Shutterstock

Veiligheidsregio spreekt van goed beheersbare jaarwisseling in Brabant

Door: Charlotte Sijbers Politie

BRABANT - De diverse Brabantse Veiligheidsregio’s spreken van een relatief goed verlopen jaarwisseling. Er waren veel kleine incidenten, daardoor was het weliswaar druk maar wel goed beheersbaar. 

De jaarwisseling is in Brabant goed verlopen. Het was weliswaar druk doordat er veel kleine incidenten waren, zoals kleine brandjes in bosschage en afval- en prullenbakken, maar grote incidenten bleven gelukkig uit. De brandweer rukte in totaal 174 keer uit, dat is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Voor zover bekend is er geen geweld of agressie gebruikt tegen hulpverleners en is alles in gemoedelijke sfeer verlopen. Theo Weterings, voorzitter van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt: “De goede voorbereidingen van alle hulpdiensten hebben ook dit jaar hun vruchten afgeworpen. Dat verdient een compliment.” 

Ondanks dat sprake is van een relatief rustige jaarwisseling zijn er ook dit jaar weer slachtoffers te betreuren, zowel onder burgers als onder hulpverleners. Zo raakte een man van 23 dodelijk gewond bij het carbidschieten en liep een politieagent gehoorschade op.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief