LBT 2024
LBT 2024 Foto: H. Bogerd

JKK scoort in eigen huis

Sport en Vereniging

KLUNDERT - Zaterdag 13 april hield JudoKlub Klundert haar jaarlijkse Louis Buurstee Toernooi voor de ‘beginnende’ judoka t/m 14 jaar.

Op 3 verschillende matten werd er door zo’n 40 judoka’s hard gestreden om een zo hoog mogelijke plek op het podium. Het is altijd leuk om te zien hoe de judoka’s zich in de loop van de jaren dat ze de sport beoefenen ontwikkelen. Waar de allerkleinsten van 5 en 6 jaar over het algemeen heel onwennig en gespannen de mat betreden en ook voorzichtig aan de wedstrijd beginnen zie je dat de leeftijdsgroep daarboven al wat fanatieker hun partijen aanvangen. Vanaf zo’n 9 à 10 jaar zie je een nog grotere stap voorwaarts en ook de diversiteit in zowel aanvallende, alsook overname technieken wordt dan goed zichtbaar.

Dat de judoka’s van JudoKlub Klundert zich goed thuis voelden in hun eigen omgeving is ook terug te zien in behaalde resultaten. Een welverdiende 1e plaats voor Silvi Witkamp, Riley van Uden en Denisse Meijer-Medina. Een fraaie 2e plaats voor Ephron Korteweg, Wessel v.d. Langkruis, Noa Hollemans en Brady v. Uden. Een mooie 3e plaats voor Joanne Gaillard, Sacha Snel, Fleur Strootman, Koen Damen en Dylan Brouwers. Een niet minder fel bevochten 4e plaats was er voor Daniëlla Meijer-Medina. Aan het einde van het toernooi was er, buiten een welverdiend applaus, een mooie medaille en een gesponsorde kortingskaart ook voor elke judoka.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust langs voor proeflessen. Voor meer info over judo en aikibudo kunt u terecht op www.judoklubklundert.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief