Juf Joke neemt afscheid bij SPIDO.
Juf Joke neemt afscheid bij SPIDO. Foto: Angelique van de Reijt

Jubileum sportvereniging Spido wordt later gevierd

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

KLUNDERT - “We bestaan dit jaar dus 65 jaar! We willen dit bijzondere jubileum graag goed vieren, maar gezien de beperkingen door covid was dat dit jaar niet mogelijk. Daarom is besloten om het feestjaar door te schuiven naar het sportseizoen 2021-2022”.zegt bestuurslid Colette van der Burgt van gymnastiek, dans- en sportvereniging SPIDO.+

Spido is in 1956 opgericht. Mede door gymnastiekleraar Piet van Dijk en zijn vrouw Gré` sindsdien een begrip in Klundert. In elke familie is wel iemand die sport bij SPIDO. Een peuter samen met zijn vader of opa, een oma bij de damesgym, een moeder bij aerobics, nichtjes op de turngroepen, buurjongetjes op de springgroepen en vriendinnen op de dansafdelingen. Per 1 januari 2020 zijn er bijna 300 leden actief, waarvan de jongste 2 jaar is en het oudste lid de respectabele leeftijd van 86 jaar heeft bereikt.

Spido Klundert heeft een bijzondere tijd achter de rug, zoals vele verenigingen in Coronatijd. Veel lessen en activiteiten zijn de laatste tijd helaas vervallen. Toch zijn veel leden trouw gebleven aan hun club en hebben gelukkig niet hun contributie massaal opgezegd.

De gediplomeerde leiding, het bestuur en de leden zelf hebben niet stil gezeten! Ze zijn de uitdaging aangegaan en hebben gezamenlijk toch veel activiteiten door kunnen laten gaan, al was het vaak in aangepaste vorm. Creativiteit heeft gezorgd voor lessen buiten en online lessen via de computers in de huiskamers.

Teams

“Het bestuur schakelde bijna geruisloos over op onlinevideo vergaderen en voor de ledenvergadering in het voorjaar hebben we aan de leden de stukken digitaal verstuurd met de mogelijkheid om te reageren. Zo konden de noodzakelijke besluiten toch genomen worden”, aldus voorzitter Robert Jan Koert. De lessen voor de leden werden door de enthousiaste Spido & Fit en peutergym instructrices als alternatief online gegeven. 

Via de laptop waren de leden toch gezamenlijk aan het sporten, bleven zo goed in beweging en in contact met elkaar. De dansafdeling heeft in de lockdown ook enthousiast online lesgegeven en voor de kleinste leden iedere week video’s aangeleverd, zodat ze thuis met vriendjes en vriendinnetjes konden dansen! Zodra het kon zijn de lessen direct buiten op het Paletplein gegeven. Andere lessen zoals bijvoorbeeld de turn- en springgroepen hebben noodgedwongen een tijdje stilgelegen. Ook werden tijdelijk, als alternatief, buitenlessen georganiseerd.

Beweegbingo

Enthousiaste leiding heeft zich ongelooflijk hard ingezet om een Spido beweeg Bingo online neer te zetten. Een super geslaagd evenement waar hele gezinnen jong en oud aan deelnamen, en de Bingoprijzen werden in heel Klundert aan huis gebracht. Spido is erg blij om, na een lange periode, weer actief met hun leden aan de slag te kunnen.

Eind mei zijn alle lessen weer opgestart, gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten. De komende periode zijn er weer, naast de lessen, weer veel activiteiten bij Spido. De Spido Spring Dag is op 16 juli as van 15.30-17.00 :een event voor de jeugd op het plein van het palet, met steppen, skeelers en skates, ook introducees zijn welkom! Opgeven via www.activiteitenspidoklundert.nl. De Spido Sportdag is groep 1 tot 4 en ook is er een sportdag voor groep 5 tot 8. Daarna komt er een sportieve teambuildingsdag, de landelijke springdag rond de herfstvakantie, de regionale turnwedstrijd en natuurlijk het 65-jarig jubileum![n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief