Velduil in Friesland
Velduil in Friesland Foto: FatCat Photography

FatCat Photography exposeert in ‘t Gasthuis in Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Kevin Bezemer & Mandy van Sighem van FatCat Photography exposeren hun werk op de eerste en tweede verdieping van ‘t Gasthuis in Middelburg. De expositie kan, overdag, tot en met oktober 2021 gratis worden bezocht.

Het fotograferende stel legt uit: “we houden ontzettend van in stilte struinen door de bossen en over develden, tot je opeens een ritsel, een piepje, een kraakje hoort en stil blijft staan. Luisterend en observerend. Zit hier iets? Een vogel? Of misschien een woelmuisje? Was het een dier dat we hoorden? Voor ons is dit één van onze favoriete bezigheden. Soms hebben we na een ochtendje wandelen en fotograferen wel 600 of meer foto’s gemaakt! Er is zoveel te zien in Nederland; vogels, zoogdieren, insecten. Allemaal mooi en interessant genoeg voor ons om te fotograferen. Wat hier nou zo leuk aan is? Misschien wel dat je op voorhand geen idee hebt wat je tegengaat komen.”

Samen
“We kennen elkaar van onze stageperiode op een middelbare school. De één studeerde voor docente Frans, de ander voor docent Geschiedenis. Inmiddels is dit alweer 10 jaar geleden en hebben we onze passie voor natuur en fotograferen gecombineerd en doen we dit samen. We fotograferen voornamelijk in Nederland, maar als we naar het buitenland gaan, proberen we daar ook zoveel mogelijk moois vast te leggen. In deze expositie ziet u waar ons hart echt ligt wat betreft fotografie: dieren. We hopen dat u geniet van al het moois dat de natuur ons gelukkig nog steeds te bieden heeft. Met deze foto’s willen we graag het belang van natuurbehoud benadrukken.”

Meer informatie is te vinden op de website van FatCat Photography.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief