Afbeelding
Foto: PR

De Ark verlengt haar verblijf in Vlissingen tot eind september

Door: Advertorial Algemeen

VLISSINGEN - Sinds begin augustus heeft de Ark in de Eerste Binnenhaven van Vlissingen gelegen. Het schip mocht vele toeristen en bezoekers verwelkomen. Nu blijft de Ark nog tot eind september in Vlissingen om ook scholen de kans te geven voor een bezoek naast de normale bezoekers. De expositie is dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.

De Ark neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. Een reactie van een van de bezoekers in Vlissingen: “Heel indrukwekkend. Een knap stukje kunst in de Ark. Drie verdiepingen met mooi uitgebeelde bijbelverhalen. Veel met uitgesneden hout en eeuwenoude versteend hout dat net marmer is. We hebben genoten. Twee uur lang van de ene in de andere verbazing gevallen. De speurtocht zeker doen, om je kennis te peilen. Op het einde wordt het ook nagekeken. De geur van hout is zalig daarbinnen en de uitbeeldingen supervet!“

De Ark:
De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië. Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker dooreen interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had. “Het mooie is dat iedereen op de Ark het recht heeft het verhaal te lezen zoals hij wil. Daarom hebben we de ark omgebouwd tot een culturele Ark met het verhaal zoals dat in basis in de Bijbel staat. We laten de verhalen zelf spreken. De verhalen zijn van onschatbare waarde en vertellen over elementen waar we normaal gesproken niet snel over praten”, vertelt Aad Peters.

Aad Peters
De Ark is een project van theater- en televisieproducent Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals ‘d’r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, en door zijn bekende rol in de Mini Playbackshow, ‘Bulletje’. Sinds 1975 werkte hij in bijna 60 landen en speelde wereldwijd 6.000 voorstellingen. Naast sociaal geëngageerd werk, behandelde hij thema’s als vrede en vergeving in conflictgebieden. Zo werkte hij acht jaar (1983-1990) tijdens de Libanese burgeroorlog en in Syrië en Iran waar hij 120 educatieve tv-uitzendingen produceerde. Voor dit complexe werk kreeg hij in 2002 een koninklijke onderscheiding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief