Afbeelding
Foto: Malik Skydsgaard

Moerdijkse zwembaden blijven ouders om QR-code vragen

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK - Personeel van de zwembaden in de Moerdijkse gemeente blijven ouders van kinderen die zwemles volgen om een QR-code vragen. Daarmee geven ze aan gevaccineerd of getest te zijn op corona. Zonder deze code mogen ouders hun kinderen niet helpen met het aan- en uitkleden in het zwembad. 

Onlangs besloot de rechtbank Midden-Nederland dat een zwembad in Hilversum ouders niet langer om een QR-code hoefde te vragen. Reden is dat deze rechtbank zwemlessen ziet als onderwijs en niet zozeer als sport. In navolging van deze uitspraak besloten verschillende gemeenten, waaronder Hilversum en Barendrecht zwembaden helemaal niet meer te controleren op handhaving van de QR-code. 

Raadslid Murat Tolu van Onafhankelijk Moerdijk vroeg het gemeentebestuur hoe zij omgaan met deze rechtbankuitspraak. Volgens Tolu zijn de coronamaatregelen en de uitzonderingen mogelijk lastig te volgen voor de zwemlesaanbieders. Verder vindt het raadslid het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen zwemles kunnen volgen. Hij vraagt het college om alle zwembaden daarom goed te informeren over de huidige regels. 

Individuele casus

Het gemeentebestuur meldt dat de uitspraak van de rechter geen gevolgen heeft voor het zwembadenbeleid. Het besluit van de rechtbank had betrekking op slechts één zwembad. “Dit is een individuele casus die geen gevolgen heeft voor het nu landelijke beleid. Er is dan ook niets veranderd in de richtlijnen”, meldt het gemeentebestuur. Verder blijft ook van kracht dat zwemlessen alleen mogen worden gegeven aan kinderen voor het A,B- of C-diploma. De jonge zwemmers hoeven zelf niet te zijn gevaccineerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief