Afbeelding
Foto: Politie

Drie hennepkwekerijen geruimd tijdens actiedag Markiezaten

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

WEST-BRABANT - De politie is woensdag tijdens een hennepruimdag drie woningen in Wouwse Plantage, Bergen op Zoom en Tholen binnengevallen. In totaal zijn 1640 hennepstekken en 501 planten in beslag genomen en vernietigd. Er is een verdachte aangehouden.

Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk zijn daar hennepkwekerijen ontruimd.

Wouwse Plantage
In een verborgen ruimte in een woning aan de Mariabaan in de Wouwse Plantage is een onderzoek ingesteld naar een in werking zijnde hennepkwekerij, vermoedelijk op een aggregaat. In de ruimte zijn in totaal 1.640 hennepstekken gevonden. De aanwezige bewoner is aangehouden en de hennepstekken zijn in beslag genomen.

Bergen op Zoom
In een woning aan de Kapittelstraat in Bergen op Zoom is een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer blijkt een hennepkwekerij te zijn ingericht met daarin 80 oogstrijpe hennepplanten. Vastgesteld is dat hier de elektriciteit illegaal is afgetapt, waarna de woning is afgesloten van het energienetwerk. Omdat in de woning sporen van eerdere oogsten zijn gevonden is beslag gelegd op dure fotoapparatuur en duur porselein. Er wordt nog een naberekeing gemaakt van het financiële voordeel dat is verkregen met de hennepteelt. Dat bedrag zal bij de betrokkenen worden weggehaald. De aanwezige bewoonster wordt later deze week verhoord.

Tholen
In een loods en een woning aan de Energieweg in Tholen is eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Gezien de gebruiksporen zijn beide kweekruimtes recent opgebouwd. In een kweekruimte staan 240 hennepplanten en in een andere ruimte nog eens 181 exemplaren. Ook blijkt dat deze hennepkwekerij illegaal van elektriciteit is voorzien. Het pand is afgesloten van het energienetwerk.

Voor de afgesloten panden geldt dat deze na betaling van enkele forse energierekeningen weer aangesloten kunnen worden op het energienetwerk. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet zijn aangetroffen worden later verhoord. Zij mogen zich later bij de rechter verantwoorden. Alle in beslag genomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 321.000 euro zijn inmiddels ter vernietiging weggebracht.

De gemeente wordt van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief