Foto: Tyler Olson

CDA trekt aan bel: Wéér problemen met hoge temperatuur op Het Voortouw

ETTEN-LEUR – De problemen met hoogoplopende temperaturen op de Etten-Leurse basisscholen lijken toch niet helemaal opgelost. “Wij krijgen berichten dat in sommige lokalen in Het Voortouw de temperatuur nu al oploopt tot ruim boven de 20 graden. De zomer moet nog beginnen”, merkt CDA-raadslid Mariette Nooijens op.


Vorig jaar liepen de gemoederen in de Etten-Leurse gemeenteraad door de klimaatproblemen op de scholen op. Het gemeentebestuur besloot uiteindelijk met beheerstichtingen van brede scholen om maatregelen te nemen om te voorkomen dat schoolkinderen niet langer in de bloedhitte les hoefden te volgen.

Overgeven

Vlak voor de zomervakantie kregen leerlingen les in lokalen waar de temperatuur tot ver boven de 30 steeg. Leerlingen en leerkrachten klaagden daardoor over oogirritatie, misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Sommige leerlingen moesten zelfs overgeven. Daarom nam de gemeente noodmaatregelen. Installateurs stelden de klimaatinstallaties van de scholen opnieuw in. Die bleken namelijk niet overal goed te functioneren. Ook kregen verschillende klaslokalen airco-installaties. Daarmee moesten de problemen zijn opgelost.

Het CDA volgt de situatie op de voet en stelde eerder al raadsvragen. Zo zou een onderzoek zijn toegezegd over de problemen. Vorig jaar voerden de christendemocraten ook overleg met de gemeente over de problemen en de mogelijke financiële risico’s van de maatregelen. 

Resultaten van onderzoek

Mariette Nooijens vraagt nu opnieuw af wat de resultaten van de onderzoeken zijn. Ook wil ze weten wanneer de problemen zijn verholpen, wie er verantwoordelijk is en wie de eventuele maatregelen gaat financieren. Tenslotte vraagt ze of er al heldere afspraken zijn gemaakt met de beheersstichtingen over het beheer en onderhoud van de schoolgebouwen.

Monique Jansen
Monique Jansen
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief