Afbeelding
Foto Stella Marijnissen

Directeur Jac Verschueren toch weg bij SKPOEL

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Directeur Jac Verschueren gaat alsnog weg bij de katholieke onderwijsorganisatie SKPOEL. Hij is met zijn werkgever een vertrekregeling overheen gekomen. Hij vertrekt per 1 juli officieel. 

De onderwijsstichting had Verschueren eerder op non-actief gezet. De rechter floot SKPOEL echter tot twee keer terug en oordeelde dat Verschueren zijn werk moest kunnen voortzetten. De reuring rondom Verschueren zorgde voor veel onrust onder personeel en ouders van leerlingen.

D66 Etten-Leur stelde deze week raadsvragen. Burgerraadslid Robert Prins was bang dat het conflict de onderwijskwaliteit op scholen in het geding zou brengen. Hij vroeg de verantwoordelijk wethouder om te bemiddelen. SKPOEL meldt dat er goede afspraken zijn gemaakt door de Raad van Toezicht en Verschueren. Hiermee komt een einde aan een onzekere en onrustige periode rondom de onderwijskoepel. 

Onder SKPOEL vallen zeven basisschool in Etten-Leur. Dat zijn De 4 Heemskinderen, De Pontus, 't Carillon, De Hasselbraam, D'n Overkant, De Hofstee en Het Kompas. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief