Afbeelding
Foto: Markland College

Rector Michiel Maas van het Markland College: 'Na een hele emotionele periode gaan we nu verder'

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Rector Michiel Maas van het Markland College in Oudenbosch is blij dat de scholen weer open zijn, maar realiseert zich terdege dat er zeker nog geen sprake is van een normale situatie.

 

“Met het virus zijn we al ruim een half jaar onderweg en we zijn er zeker nog niet vanaf. We hebben een lockdown achter de rug waarbij we een volledig digitaal programma gedraaid hebben. Dat ging goed, maar je mist de warmte, het onderlinge contact wat vooral voor pubers erg belangrijk is. Die letten op elkaar en op elkaars gedrag en dat bepaald mede hoe ze worden gevormd. Na een hele emotionele periode gaan we nu verder.”

Het Markland College heeft vorige week zowel met de ouders als de leerlingen uitgebreide gedragsregels gecommuniceerd. “Het leef- en leerklimaat op onze school is veilig ingericht. We moeten alert zijn, ook op elkaar. Als iedereen de discipline heeft om zich aan de regels te houden verkleint dat de risico’s. De school is gecheckt op ventilatie. Dat kan vrij simpel door ramen en deuren open te zetten. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar wij stellen deze wel beschikbaar aan leerlingen of leerkrachten die er gebruik van willen maken. De maatregelen kunnen momenteel zelfs per dag veranderen, maar zijn helaas nog steeds noodzakelijk. Ikzelf heb een hekel aan paniekvoetbal, maar wil de zaak wel goed georganiseerd hebben. De grootste valkuil is namelijk om te denken dat het achter de rug is en alles weer normaal is, want dát is het zeker nog niet.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief