Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Collegeplan gemeente Halderberge vol ambities

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE -  De gemeente Halderberge gaat voor de komende vier jaar flink aan de bak. Met het collegeprogramma ‘samen aan de slag!’ gaat het kersverse college voornamelijk liggende projecten oppakken én nieuwe projecten opstarten. 

Nieuwe en oude projecten uitwerken met behulp van de inwoners, dat is de boodschap in het collegewerkprogramma van 2022-2026. In vier jaar tijd wil het college een hoop plannen realiseren maar ook steeds meer inspelen op burgerparticipatie. De focus ligt voorlopig op vier belangrijke thema’s: dienstverlening, woningbouw, verkeer en afval. 

Investeren
Met de positieve zomernota in het achterhoofd, wil het college extra gaan investeren in de vier hoofdthema’s. Zo krijgt wethouder Melisse één miljoen euro extra te besteden aan verkeersveiligheid. “We gaan voor een betere inrichting van knelpunten. Zo moeten gevaarlijke verkeerspunten aangepakt worden.” De wethouder wil een prioriteitenlijst maken met daarop tien verkeersituaties om aan te pakken. Ook de woningbouw gaat aangepakt worden. In de komende jaren wil het college duizend nieuwe woningen plaatsen. Dit zou in 2028 klaar moeten zijn. Wethouder Malfait gaat aan de slag met het (zwerf)afval in de gemeente. Zo moeten milieuparkjes ondergronds aangelegd worden.

Participatie
De vier hoofdthema’s in het collegewerkprogramma hebben een rode lijn. Het college wil meer inspelen op de participatie van de inwoners. Zo is er extra budget vrijgemaakt voor een project waarbij inwoners hun eigen woonwijk mogen gaan bouwen. Ook komt er een evaluatie over de dienstverlening van de gemeente. “We willen graag weten waar de behoefte ligt van de inwoners. Wanneer willen ze terecht kunnen op het gemeentehuis, hoe vinden ze de communicatie?” Wethouder Malfait wil ook de telefonische bereikbaarheid aanpakken. De komende tijd wil het college veel terugkoppelen aan de inwoners van Halderberge. Met het thema ‘Samen aan de slag’ ziet het college de kracht in de samenwerking tussen gemeente en inwoners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief